Hentbol liginin “gol kraliçesi” Perihan Topaloğlu Acar’a bakılırsa muvaffakiyetinin sırrı hırsı

semaver

New member
Hentbol Bayanlar Üstün Lig’de son iki dönemin en skorer oyuncusu olan nazaranle Belediyespor’un golcüsü Perihan Topaloğlu Acar, asla pes etmemesi ve hırsı ötürüsıyla başarılı olduğunu söylemiş oldu.

Ligde 2020-2021 dönemini 218, 2021-2022 dönemini ise 243 golle tepede tamamlayan Perihan Topaloğlu Acar, AA muhabirine, iki dönemde da gol kraliçesi olmasının tüm ekibin emeği ile gerçekleştiğini belirtti.

Bu dönem ekip olarak daha âlâ sonuçlar elde etmek istediklerinin altını çizen Acar, kendi için değil, daima grup için gayret edeceğini vurguladı.

Acar, gol kraliçesi olmak için ekstra bir gayret sarf etmeyeceğini lisana getirerek, “Takımda golü kimin attığı değerli değil. Kıymetli olan kadronun kazanması, gol hükümdarı olmak için değil, kadronun daha düzgün yerlerde olması için gayret vereceğim. ‘Ben atayım’ olursa bencillik olur, asla maç kazanamayız zira bu bir grup oyunu, alanda 7 bireyiz, kim atarsa atsın karımız yüksek” diye konuştu.

Ligde üst üste iki kere gol kraliçesi unvanını kazanmasının, hırsının bir kararı olduğunu aktaran Acar, “Ben, atamadıkça daha hayli hırslanan biriyim, asla pes eden biri değilim. Kimileri vardır şut atar, gol olmaz ve küser atmaz tekrar. Bende bu biçimde bir şey yok, attıkça atarım, küsmem” sözlerini kullandı.

“KESİNLİKLE BURASI BENİM İÇİN ÇOK DÜZGÜN BİR YER”

Acar, bakılırsale Belediyespor’da memnun olduğunu söylemiş oldu.

Mutlu olmadığı yerde asla kalmayacağını belirten Acar, “Küçük bir çocuğum var, o da epeyce keyifli olduğu için bilhassa burayı tercih ediyoruz. Aile ortamı, ekibin yaş ortalaması küçük, hepsi benim kardeşim, bundan yeterli kadro bulabileceğimi zannetmiyorum. Doğal ki büyük ekiplere gidebilirdim ancak tıpkı huzuru bulabilir miydim, asla. Mutlaka burası benim için fazlaca uygun bir yer” değerlendirmesinde bulundu.

Acar, gruptaki oyuncularla irtibatının epey yeterli olduğuna da işaret ederek, “Benden küçükler, sağ olsunlar beni sevip sayıyorlar. Bir kederleri olduğunda, idmanla ilgili bir şey olduğunda danışıyorlar. Bu, benim için gurur verici. Ben de elimden geldiğince hem burada birebir vakitte dışarıda arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.