İBB Lideri Ekrem İmamoğlu: ‘Dünyanın en itibarlı maratonu olmasını istiyoruz’

semaver

New member
“İBB YURTLARINDA KALAN 3000 ÖĞRENCİ MARATONDA VAZİFE YAPACAK”

Bu yılki maratonda, İBB yurtlarında kalan yaklaşık 3000 bin öğrencinin de “gönüllü” sıfatıyla bakılırsav yapacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Hepsi, ‘Gönüllümüz olun ve maratonda bilhassa bulunun’ diye söylemiş olduğimde heyecandan gözleri ışıl ışıldı. bu biçimdesi bir kitleye sahip olduğumuzu, seneye bunu daha da büyüteceğimizi de belirteyim” diye konuştu. İstanbul’un coğrafik ve kültürel manada tanımlanması güç bir kent olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Geçmişten gelen kuvvetli tarihiyle ve geleceğe umutla bakan karakteriyle, geçmişle gelecek içinde kuvvetli de bir köprü kuruyor İstanbul, dünya ismine. O bakımdan buradan çıkan her sesin, dünyada ne kadar tesirli olacağını bir sefer daha hatırlatmak isterim” tabirlerini kullandı. “Sporun uğraş olduğu kadar, beraberinde saygıyı, kadro oyununu, daha güzele ulaşma ruhunu temsil ettiğini biliyorum” diyen İmamoğlu, “Bütün bu ruhun, bütün bu karakterlerin İstanbul’a hayli yeterli geleceğine de inanıyoruz. Onun için olimpiyatları İstanbul’a getirme maksadımızın de 16 milyon insanımızın, hatta ülkemizin ve insanlarının birliktece vereceği bir uğraş, bir maraton olduğunu hatırlatmak isterim. çabucak hemen yolun başındayız, ancak hayli sistemli ve yanlışsız adımlar atma konusunda profesyonelce hareket eden, kuvvetli adımlar atan bir takım olduğumuzda bilmenizi isterim” formunda konuştu.

“TÜM DÜNYADA PAHASINI İSPAT ETMİŞ BU MARATON”

İstanbul Maratonu’nun bu çabanın simgelerinden biri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Çünkü, dünyada kıtalar içinde koşulan tek maraton olduğu üzere, hem de profesyonelliğiyle, titiz çalışmalarıyla, pandemide bile koşabilmeyi başarabilen bir tertip gücüne sahip bir koşu. İstanbul Maratonu’nun 44’ncü kere, 6 Kasım Pazar günü koşulacak olması kıymetli. Artık klasikleşmiş bir koşu ve dünyada özel bir pozisyona sahip. Tüm dünyada bedelini ispat etmiş bu maratonun, gelecek senelera en kuvvetli biçimde taşınması ve kategorisinde en üst düzeyde olmasının sağlanması, bizlerin sorumluluğu. bu biçimde süreklilik arz eden, büyük memleketler arası spor etkinliklerini düzenlemek ve tertip yeteneklerimizi hem kanıtlamak birebir vakitte daha üste taşımak, bununla birlikte daha fazla tecrübe kazanma açısından da önemli” dedi.

“İBB SPOR OKULLARINDA 95 BİN ÇOCUĞA SPOR İMKANI SUNUYORUZ”

“Bu mevzuda da fazlaca projeler hayata geçiriyoruz. Spor okullarında 95 bin çocuğa spor imkanı sunuyoruz. Onlarla Büyükşehir Belediyesi imkanlarını tanıştırıyoruz. 17 farklı branşta da eğitim alan çocuklarımızın, bir nevi yeteneklerini yakalayıp, onları ortamıza alıyoruz ya da kimi spor kulüpleriyle bağlarını kuruyoruz. 100 çocuğumuzdan 75’inin hayatlarında birinci kez Büyükşehir Belediyemizin bu spor okullarında spor yapıyorum demesi, epeyce değerli. Demek ki epeyce hassas ve titiz olmamız lazım. ‘Yıldız Atlet Tarama Proje’mizle de profesyonel yolda ilerlemesi olası çocuklarımıza, istikamet veriyoruz. En büyük hayalimiz de bu sporla tanıştırdığımız çocuklarımızın, gelecekte olimpiyatlarda madalya kürsüsünde olmalarını ya da onları müsabakalarda izlemeyi diliyorum. Şimdiden bu seyahate hazırlanan spor okullarındaki çocuklarımıza muvaffakiyetler diliyorum.”

“DÜNYADA EN İTİBARLI MARATON OLMASINI İSTİYORUZ”

“Dünyada eşi gibisi olmayan bu tertibin fazlaca daha düzgün yerlere gelmesi için daima bir arada çalışacağız” diyen İmamoğlu, “En itibarlı maraton olmasını istiyoruz dünyada. Bu efor için daima birlikte her kurumla iş birliğine hazırız. Ve bunun yanına bir kardeş getirme gayretimiz da var. Ona da çalışıyoruz. bir daha kıtalar ortası, epey ağır bir biçimde bir bisiklet seyahatine çalışıyoruz. Bunu da İstanbulluların fazlaca yakın vakitte paylaşmak, Türkiye’ye bunu duyurmak isteğindeyiz. Şimdiden maratona katılacak tüm atletlerimize yürekten muvaffakiyetler diliyorum” tabirlerini kullandı.

ONUR: “İSTANBULLULARA 6 MİLYAR ADIM ATTIRDIK”

“Tesis sayımızı, 42’den 65’e çıkardık. Tesislerimizi kullanan 425 bin üyemiz, eylül ayı sonu itibariyle, 6,5 milyon kere spor yaptılar. Bu, 2019 yılında, tüm yıl boyunca ulaşılan sayıydı. Biz, şu anda eylül sonu itibariyle, 6,5 milyon sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Yıl sonu itibariyle maksadımız, bu sayının 10 milyona çıkması. 2019’da, Liderimizin hayaliyle birinci adımını attığımız ‘Yürü be İstanbul’ taşınabilir aplikasyonu da 170 bine yakın indirmeyle çok başarılı bir biçimde gidiyor. Bugüne kadar İstanbullulara 6 milyar adım attırdık. İstanbul Maratonu’nda yapılacak Halk Koşusu’na özel bakılırsav kurgusuyla, tüm İstanbulluları ‘Yürü be İstanbul’ aplikasyonunu indirmeye ve 6 Kasım’da birlikte yürüyerek mükafatlar kazanmaya davet ediyorum. Bunun yanı sıra; İstanbul’un parklarını, bahçelerini, meydanlarını, kıyılarını, hatta Kent Hatları’nı birer tesise dönüştürdük. Artık her yere tesis gözüyle bakıyoruz. Haftanın her günü, 220’ye yakın noktada İstanbulluları fizikî aktiviteyle buluşturarak, açık havada antrenman yaptırıyoruz. Pandemide açık alan idmanlarının sayısı 30’ken, şu anda 220’ye kadar çıktık.”

SPORCULARIN GİYECEĞİ TİŞÖRTLER TANITILDI

Konuşmaların akabinde, İstanbul Maratonu’nun farklı kategorilerinde koşacak yarışmacıların kullanacağı 4 farklı tişört tanıtıldı. World Athletics Seçkine Label Kategori’de yer alan İstanbul Maratonu, 6 Kasım Pazar günü 44. defa koşulacak. Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu pozisyonundaki yarışta, 15 kilometre ve 42 kilometrede, toplam 30 bin sportmen parkura çıkacak. 8 kilometrelik halk koşusuna da yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Ortalarında Alman Paten Ulusal Ekip sportmeni Sebastian Mirsch’in de bulunduğu toplan 200 paten atleti da İstanbul Maratonu’nda ter dökecek.