İnegöl Belediyesi: 616 Aileye 924 Bin Tl Isınma Yardımı Yapıldı

accur

New member
İnegöl Belediyesi, hava kalitesine tesir eden katı yakıt tüketiminin yasaklanması niçiniyle geçtiğimiz yıl birinci kere ısınma yardımlarını nakdi yardım olarak gerçekleştirmişti. Bu yıl da 616 aileye 1500’er TL olmak üzere toplam 924 bin TL ısınma yardımı yapıldı.

İnegöl Belediyesi Umuteli Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü, gereksinim sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2022-2023 kış devri için Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafınca toplam 616 aileye ısınma yardımı yapıldığı belirtildi.

HER AİLEYE 1500 TL ISINMA YARDIMI

İnegöl Belediyesi Umuteli Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi: “Geçtiğimiz yıl itibariyle hava kalitesine tesir eden kömür ve katı yakıtların yakılmasının yasaklanmasının akabinde, Umuteli Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak birinci kez Şubat ayında ısınma yardımlarını nakdi yardım halinde yapmaya başlamıştık. 2022-23 kış devri için de ısınma yardımlarımız nakdi yardım olarak gereksinim sahibi ailelerimize ulaştırıldı. İnegöl Belediyesi Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafınca 616 ailemize her aileye 1.500 TL olmak üzere tek seferlik ödeme gerçekleşiyor. Havaların soğumaya başladığı günlerde, ısınma yardımları 516 gereksinim sahibinin hesaplarına yansıdı. Hesap açacak durumda olmayan, yaşlı ve bakıma muhtaç 100 ailenin ısınma yardımları da takımlarımız tarafınca şahsen meskenlerine gidilerek elden teslim ediliyor.”

YENİ BAŞVURAN GEREKSİNİM SAHİBİ AİLELERE YARDIMLAR DEVAM EDECEK

“Sosyal Yardım İşlerinde daha evvelden kaydı bulunan, güncellemesi daima etkin tutulan gereksinim sahibi ailelere her yıl tek seferlik ısınma dayanağı veriliyor. Geçtiğimiz yıl 516 aileye 600 TL yatırılmıştı. Önümüzdeki günlerde müracaat yenilemesi gerekenler, daha evvelden kaydı olmayıp muhtaçlık durumu bulunan ailelerin ise kayıtları alınmaya devam ediyor.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı