İnegöl Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

accur

New member
İnegöl Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirildi. 15 gündem unsuru, görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Pazartesi günü Ek Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Pandemi devrinde uzun müddet toplumsal aranın sağlanması hedefiyle Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılan toplantılar, bu ay itibariyle bir daha eski yerinde gerçekleştirilmeye başladı.

BAŞKAN TABAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Meclisin açılışında konuşan Belediye Lideri Alper Taban, “bir daha meclis toplantımızı uzun bir ortadan daha sonra eski yerinde yapmak nasip oldu. İnşallah tekrar pandemi ya da diğer sebeplerle misal sıkıntılar yaşamayız. Ramazan ve bayramdan çıktık, geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum. Dün de anneler günüydü. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin gününü bir kere daha kutluyorum. Halk dansları takımımız Özbekistan’da 30 ülkenin katıldığı ve Türkiye’yi İnegöl Belediyesi’nin temsil ettiği müsabakada 3’üncülük mükafatı aldılar. bir daha gençlerimizden gelen hoş haberlerimiz var. Baykoca Proje Gruplarımızın iki projesi Bilişim Vadisinde yer almaya hak kazandı. Pençe Kilit operasyonu kapsamında şehitlerimiz var. Bursa’da bir menfur hücum kararında bir patlama yaşandı ve şehitlerimiz vardı. Ben tüm şehitlerimizi de minnetle anmak istiyorum. tekrar yaşanmaması temennisinde bulunmak istiyorum” dedi.

TAŞINMAZ SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

15 gündem hususunun yer aldığı meclis toplantısında, 5. Unsurda görüşülen 2021 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı plan ve bütçe komitesine havale edildi. 13. Hususta ise taşınmaz satışı konusu gündeme geldi. İmar Şehircilik Müdürlüğü tarafınca Belediye Meclis Gündemine getirilen hususta, belediye bünyesinde bulunan 13 bin metre karelik 5 yerin satışı masaya yatırıldı. Unsurla ilgili karşılıklı fikirlerin beyan edilerek görüş belirtilmesi üzerine yapılan oylamada AK Partili meclis üyelerinin kabul, MHP, GÜZEL Parti ve CHP’li üyelerin ise ret oyu vermesiyle unsur oy oldukçaluğu ile kabul edildi. Gündemin 14. Unsurunda de kentin tanınırlığını arttırmak ve gençlere kent külçeşidini benimsetmek ismine Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan “İnegöl’ü Tanıyorum” bilgi yarışının mükafatları görüşülerek meclis tarafınca kabul edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı