İnegöl Protokolü Bayramlaşma Merasiminde Bir Ortaya Geldi

accur

New member
İnegöl protokolü, Ramazan Bayramı ötürüsıyla bugün vatandaşların da katıldığı bayramlaşma merasiminde bir ortaya geldi. İnegöl Belediyesi önünde yapılan programda, pandemi daha sonrası bir daha eski bayramlarda olduğu üzere kalabalık bayram buluşmaları yaşatıldı.

İnegöl protokolü, Ramazan Bayramının birinci gününde İnegöl Belediyesi önünde düzenlenen bayramlaşma merasiminde bir ortaya geldi. İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde 11.00’da düzenlenen bayramlaşma merasimine; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Lideri Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma programında çay ikramları da yapıldı.

Protokol üyelerinin bayramlaşmasıyla başlayan merasimde, Belediye Lideri Alper Taban davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Lider Taban, “Rabbime hamdüsenalar ediyorum. 2 yılın akabinde bu biçimdesine hoş bir buluşmayı bizlere nasip etti. Evvel ramazana ulaşmayı, daha sonrasında da bayrama erişmeyi bizlere nasip etti. Pandemi deyip geçmek istemiyorum. Mescitlerimize gidemedik, hanelerle buluşamadık, büyüklerimizle kucaklaşamadık, cenazelerimize gidemedik diye yorumladık fakat sahiden durup fikrimiz gereken bir periyottan geçtiğimizi hatırlatmak isterim. Değerli bir hocamız mescitlere gidememeyi şöyleki yorumlamıştı; Cenabı Allah bizleri konutuna kabul etmedi. Bu benim fazlaca dikkatimi çekmişti. Bu süreçte konutlarımıza kapandık ancak konutlarımızda de tefekkür etmek yerine daha hayli yeme içme işlerine odaklandık. Rabbim inşallah tüm musibetleri üzerimizden alsın götürsün. Rabbim inşallah kaç ramazanlara, bayramlara sıhhat ve sıhhate eriştirsin” dedi.

RAMAZANI DOLU DOLU YAŞADIK

İnegöl Belediyesi’nin ramazan ayı çalışmalarından da kelam eden Lider Taban, “Şehrimizde 30 gün boyunca dolu dolu programlar icra etmeye çalıştık. Kuran tilavetleri, teravih programlarıyla, cami bahçelerimizde vatandaşlarımızla çay eşliğinde sohbetle gecelerimizi süsledik. Mahallelerimizde vatandaşlarımızla buluşmaya devam ettik. Muhtaçlık sahibi ailelerimizin 365 gün olduğu üzere ramazanda da yanında olmaya devam ettik. Tüm platformlarda buluşmaya çalıştık. Bugün de kimi ziyaretler yapacağız. Bu ziyaretlerle de bayramı dolu dolu yaşayacağız” sözlerinde bulundu.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise “Bayramınızı tebrik ediyorum. Birlik birlikteliğimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği daim olsun. Tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de yaşanan salgın niçiniyle 2 yıldır bu görünümlere, bir ortaya gelmeye, kucaklaşmaya, kültürümüzü yaşatmaya hasret kalmıştık. Çok şükür artık salgının bitme noktasına gelmesiyle bu günleri gördük. Rabbim inşallah tekrar bu biçimde günler yaşatmasın. 1 ay boyunca ramazan ayının manevi iklimiyle hem kişisel olarak hem toplumsal olarak ibadetlerimizi ve hayırlarımızı yaptık. Toplum olarak özlediğimiz günleri bir daha yaşadık. İnşallah bu daim olsun. Ramazan ayının rahmeti, manevi iklimin huzuru ömür uzunluğu sürsün. Bu vesileyle bugün burada bizlerin bu huzur ortamında bayramını yapmasını sağlayan, şu anda dahi hudut ötesinde gayret eden kolluk kuvvetleri mensuplarımızın ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum. bir daha geçmişten bu yana bu vatanı bizlere bırakan şehitlerimizi rahmet yad ediyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

GÖREV BAŞINDAKİ KURUMLARA BAYRMA ZİYARETİ

Konuşmalar daha sonrası İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu tarafınca dua yaptırıldı, akabinde ise çay ikramları yapıldı. çabucak sonrasında protokol üyeleri merasim daha sonrası; İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği, İtfaiye Müdürlüğü, Bursa Yenice Manisiz Hayat, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi, Huzurevi ve Devlet Hastanesi ile Zabıta Müdürlüğünü ziyaret ederek vazifeli işçilerin bayramını tebrik etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı