İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü içinde İşbirliği Protokolü İmzalandı

accur

New member
İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü içinde İşbirliği Protokolü İmzalandı. Ege Ziraî Araştırma Enstitüsü (ETAE) Müdürü Dr. Ertuğrul Arda, Milletlerarası Ziraî Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü (UTAEM) Tuncay Topdemir ve İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür tarafınca imzalanan protokol imza merasimi Valilik binasında gerçekleştirildi. İmza merasimine TAGEM Hayvan Sıhhati, Besin ve Yem Araştırmaları Daire Lideri Ramazan Bülbül de katıldı.

Protokol kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, avcılığı ve yetiştiriciliği yapılan su mamüllerinin tanıtılmasının ve su mamüllerinin sadece taze soğutulmuş tüketimini değil, beraberinde çeşitli sürece teknolojileri kullanılarak hazırlanan mamüllerinin tüketilmesinin ehemmiyetini anlatarak, öğrencilere su mamüllerini sevdirmek amaçlanıyor. Protokol kapsamında öğrencilere eğitim emelli animasyon, çizgi sineması gösterimi ve su eserleri ile ilgili çeşitli konularda eğitim verilmesi, balık şenliği yapılması, müsabakaların düzenlenmesi hedefleniyor.

Bu protokol ile İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü bünyesinde nazaranv yapan yönetici, öğretmen, öğrenci ve memurlar, akademik, bilimsel ve mesleksel açıdan gelişimlerini sağlamak üzere 2022-2023 yılı eğitim periyodu içerisinde ETAE ve UTAEM’in mevcut alt yapısı, devam eden çalışmalarını içeren ve belirlenen kontenjan dâhilinde açacağı eğitim programlarına müracaat yapabilecek.

İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile ETAE ve UTAEM içinde ülkesel ve global tarım ve tabiat problemlerine tahlil üreten, ulusal ve milletlerarası eğitim-yayım ve bilimsel yayın faaliyetleri ile sonuçlarını duyuran ve uygulama etabında danışmanlık yapan, bilhassa bitki genetik kaynakları konusunda sorumluluk alanı içerisinde üstün verimli, kaliteli, biotik ve abiotik gerilim koşunlarına güçlü çeşitler geliştiren, genetik kaynakların korunması ve kullanmasını sağlama mevzuları başta olmak üzere tarım alanında paydaşlık ve işbirliğine dayanan mahallî, ulusal ve memleketler arası projeler hazırlanması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı