İzmir’de cami imamı, pencereye yuva yapan kumru için cemaati astığı notla uyardı

Zakariya

New member
İzmir’in Tire ilçesi Tahtakale Mescidi İmam Hatibi Bayram Adıgüzel, cami penceresinde, bir kumrunun yavrusuyla yaşadığı yuvasının korunması için, cemaate özel bir not hazırladı.

“Namazımızı pencereden uzakta kılalım”

Adıgüzel, yuva önüne yerleştirdiği tahtaya, “Değerli cemaatim, pencerenin kenarına kuş yuva yapmış. 2 tane yavrusu var. Namazımızı mümkün mertebe pencereden uzak bir yerde kılalım. Zira kuş kaçıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Bayram Adıgüzel. İmam Hatip.” tabirlerini yazdı.

“Kuş yuvaya dönünce şükürler olsun dedim”

Adıgüzel, ramazan ayından 3-4 gün evvel pencereye bir kumrunun yuva yaptığını ve yumurtasını bıraktığını söylemiş oldu.

Yuvanın etrafına evvel kartondan korunak yaptığını tabir eden Adıgüzel, şunları anlattı:

“İki tarafa da karton bir korumak yaptım yani cemaat fark etmesin de tıpkı vakitte kuş da cemaati görüp ürkmesin kaçmasın diye. bu türlü düşündüm. Ben ikindi namazından daha sonra yaptım daha sonra ikindiden daha sonra 1 saat falan bekledim ‘Kuş sanki yuvasına gelip girecek mi?’ diye. Kuş geldi lakin etrafında dönüyor dönüyor uçup gidiyor içeri bir türlü girmedi. Ben de ‘Nasıl olsa girer.’ dedim. Akşam gittim akşam namazına yine geldiğimde kuş gelmemiş. O gece sabaha kadar adeta uyuyamadım vicdan azabı çektim. Sabah namaza geldim kenara yaptığım müdafaayı derhal söktüm. Zira kuş ondan büyük ihtimalle korkmuştu. daha sonra kumruyu o yumurtaların üzerinde olduğunu görür görmez dedim ki ‘Ya Rabbim sana sonsuz şükürler olsun’. Dinimiz bizlere hem insanlara hem hayvanlara karşı şefkatli olmayı emretmiştir.”

“Sağ olsun cemaatimiz dikkate alıyor”

Kumrunun korkmaması ve yumurtalarının da ziyan görmemesi için ihtar yazısı kaleme almayı düşündüğünü kaydeden Adıgüzel, “Sağ olsun cemaatimiz de bunu dikkate alıyor.” dedi.