John 'Paddy' Hemingway 105 yaşında öldü, RAF Pilot 1945'te İtalyan kız tarafından kurtarıldı

acidizing

New member
John 'Paddy' Hemingwayİngiltere Savaşı'ndan kurtulan son sürücü öldü: 105 yaşındaydı. Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), 17 Mart Pazartesi günü Dublin konutunda gerçekleşen ölümü iletti. Dövüş sırasında Hemingway yirmi yaşındaydı.

1919'da Dublin'de doğdu, 1938'de RAF'a katıldı. 1974'te RAF'den emekli olan Filo Hemingway'in kaptanı oldu. Sayısal aşağılık olmasına rağmen, İngiltere savaşı sırasında Alman Silahlı Kuvvetlerini reddeden 'birkaç' (az sayıda), o cesur pilot grubunun son tanığıydı..

Hemingway, Fransa'nın düşmesinden sonra Temmuz'dan Eylül 1940'a kadar Alman Hava Kuvvetleri Luftwaffe tarafından yürütülen sürekli hava baskınlarına karşı Büyük Britanya'nın savunmasında temel bir rol oynadı. Pilot Filosu, Mayıs 1940'ta 11 gün boyunca 90 düşman uçağını yıkmayı başardı, RAF'ı hatırladı.

Hava sırasında Alman uçağı ile çatışmalar sırasında, Ağustos 1940'ta Hemingway, Huntbombardiere Kasırgası tarafından paraşütle iki fırlatmaya zorlandı. Bu vesilelerden birinde, filosundan vazgeçip operasyonlara devam etmeden önce Doğu İngiliz kıyısından çıktı. 1941'de savaşta gösterilen cesaret için seçkin uçan haç aldı. 2020'de BBC ile yapılan bir röportajda Hemingway, kahramanlığın atıflarını reddetti: “Dünya savaştaydı ve bir yere gidip şöyle diyemezsin: 'Ben barıştayım ve savaşlarla savaşmıyorum'. Ana yetenek şanslıydınız. Ne kadar iyi olduğum önemli değil.

[1945'tebirİtalyankıztarafındankurtarıldı

Hemingway, İkinci Dünya Savaşı sırasında önümüzdeki yıllarda Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde hizmete devam etti: Nazi avına karşı düello yaparken, Nisan 1945'te Alman zırhlı bir sütuna çarpmak için yere saldırı görevi sırasında İtalyan gökyüzündeki sözleşmeden etkilendi. Onu saklayan ve koruyan bir İtalyan aileydi, hala acil inişten çıkacak tramvay. Onu çiftçi olarak gizlenen Anglo -Emerik hatlarına eşlik eden Cocparo'dan (Ferrara) Carla Fabbri'den dokuz yaşında bir kızdı.

2023'te 'Il Messagero' a kadar eski İrlandalı havacı, ancak yaklaşık on yıldır olmayan İtalyan kızla tanışmak için bir itiraz başlattı. Bununla birlikte, 2024'te, 62 yaşında olan ve bu hikayenin hikayeleriyle büyüyen Carla Fabbri'nin kızı Dublin, Lina Volpi'de, yardım aramak için evlerine gelen yabancı pilotun kızı ile buluşabildi, karşıladı, yenilendi ve kaçmaya yardım etti.

Prens William ve Başbakan Starmer'ın haraç

İngiliz Başbakanı Keir Starmer, Hemingway'e övgüde bulunarak şöyle dedi: “İngiltere savaşının son bilinen itici gücü olan John 'Paddy' Hemingway'in ortadan kaybolması haberlerinden dolayı üzüldüm. Seksen yıl önce, çeltik ve tüm cesur RAF pilotlarının cesareti ve kararlılığı, Birleşik Kral ve tüm dünya savaşını sona erdirmek için katkıda bulundu. Sosyal medyadaki bir gönderide Prens William şöyle yazdı: “Bugün özgürlüklerimiz için Paddy ve nesline çok şey borçluyuz. Cesaretleri ve fedakarlıkları her zaman hatırlanacaktır “.