Kapadokya’daki kar yağışı turistlerden ağır ilgi gördü

Zakariya

New member
Yurdun biroldukça bölgesinde başlayan kar yağışı Nevşehir’de de yüzünü gösterdi.

Gece saatlerinde tesirli olan yağmur, sabah saatlerine yanlışsız yerini kar yağışına bıraktı.

Türkiye’nin en kıymetli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da peribacaları beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışını hayranlıkla izlediler

Yaz-kış ziyaretçi akınına uğrayan bölgede bu yıl da kış turizminde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

Kar yağışını fırsat bilen turistler, peribacaları ve doğal kaya oluşumları içinde gezinti yapıp görüntüyü seyretti.

O anları ölümsüzleştirdiler

Ürgüp’te müşahede dürbünlerinden doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri izleyen turistler, Uçhisar beldesinde Güvercinlik Vadisi’ndeki kuşlara yem verdi.

AA’nın transferine bakılırsa; vadide fotoğraf çektiren ziyaretçiler o anları ölümsüzleştirdi.

“Gerçekten büyülü bir görüntü oluştu”

Hong Konglu turist Kain Chu, iki günlük seyahat için geldiği Kapadokya’da müsabakayı beklemediği kar yağışının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Daha evvel kar gördüm fakat burada sahiden büyülü bir görünüm oluştu. Bir gün daha buradayım, diğer yerleri görmeyi epey istiyorum.” dedi.

“Burası fazlaca hoş bir yer”

Hindistanlı Varan Sivaprasad, hayli merak ettiği Kapadokya’yı uzun vakittir görmek istediğini lisana getirerek, “Kapadokya’da iddia ettiğimden çoksını gördüm. Burası hayli hoş bir yer. Aslında balon cinsine katılmak emeliyle gelmiştik fakat hava kurallarından dolayı balonlar uçmadı. bir daha de Kapadokya’daki bu hoşlukları görüp hissetmek eşsiz bir tecrübe oldu.” diye konuştu.

“Bütün sene turizm potansiyeline sahip”

Yabancı turistlere bölgeyi gezdiren turist rehberi Asım Çiftçi, “Hem bizim tıpkı vakitte ziyaretçilerimiz için harika bir imaj ortaya çıktı. Her mevsimin bir hoşluğu var, Kapadokya her mevsim başka bir hoş. Kapadokya bütün sene turizm potansiyeline sahip. Bu eşsiz hoşluğu ile bundan daha sonra da ilgi görmeye devam edecektir.” diye konuştu.

Meteoroloji datalarına nazaran, bölgedeki kar yağışı akşam saatlerine kadar yer yer tesirli olmaya devam edecek.