Karabağlar’da “Arşivler ve Hakikatlar” konuşuldu

accur

New member
Lider Selvitopu bilginin ehemmiyetine dikkat çekti.

28 Mart – 03 Nisan 2022 tarihleri içinde kutlanan 58. Kütüphane Haftası kapsamında Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler “Arşivler ve Hakikatlar” temalı panelle bitmiş oldu. Marmara Üniversitesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin Yalçınkaya, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Levent Kutlutürk’le Karabağlar Belediyesi Arşiv Müdürü Hatice Gümüş, bu husustaki bilgi ve tecrübelerini iştirakçilerle paylaştılar.

Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Salonu’nda gerçekleştirilen paneli, Karabağlar Belediye Lideri Muhittin Selvitopu, Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Lideri Mehmet Erken ve dernek üyeleri, Karabağlar Kent Kurulu Lideri Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri ilgiyle izledi.

Lider Selvitopu, aktifliğin açılışında yaptığı konuşmada bilginin değerine dikkat çekerek, “Geçmişe baktığımızda, gelişmemiş, bilgisiz toplumların daha kolay yönetileceği gerçeğinden hareketle, insanların bilgiye ulaşmaları engellenmek istenmiştir. Bu niçinle kütüphaneler, kitaplar yakılmıştır. Kütüphane Haftası’nda yapılan etkinliklerle tüm bu meseleleri ve gelecek nesillere nasıl bir Türkiye bırakmamız gerektiğini detaylarıyla konuşma imkanı buluyoruz. Bu niçinle Türk Kütüphaneciler Derneği ve emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

sonrasındasında gerçekleştirilen panelde Doç. Dr. Bahattin Yalçınkaya, Dr. Levent Kutlutürk ve Hatice Gümüş, arşivlemenin tarihî süreci ve günümüz teknolojileriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Gümüş, Karabağlar Belediyesi’ndeki dijital arşiv çalışmalarının süratle devam ettiğini vurguladı. Doç. Dr. Yalçınkaya ve Dr. Kutlutürk de, bahse verdiği kıymet niçiniyle Lider Selvitopu’na teşekkür etti.

Doç. Dr. Yalçınkaya, tüm belediyelerin bu mevzuya özel bir ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Umarım aydın, okuma kültürüne sahip, bilgi ve belgeyi özgün bir biçimde saklamayı becerebilen bir kuşak yetiştirebiliriz” dedi.

Panelin sonunda Lider Selvitopu konuşmacılara teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı