Karşıyaka Belediyesi’nde İkili Bayram Kutlaması

accur

New member
Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Ramazan Bayramı ötürüsıyla Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binasında üniteleri ziyaret ederek işçi ile bayramlaştı. Akabinde Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde işçilerle bir ortaya geldi. Bayram coşkusunun paylaşıldığı buluşmada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de kutlandı.

Bayramlaşmada Tüm Yerel-Sen 2 nolu şube ismine konuşan Hakan Akbulut, kendilerine verdiği takviyeden ötürü Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ederek şunları kaydetti: “Tüm mesai arkadaşlarımın, işçi arkadaşlarımın hem 1 Mayıs’ını, tıpkı vakitte Ramazan Bayramlarını sendikamız ismine kutluyorum. Ayrıyeten Karşıyaka Belediyesi’nin tüm memurları ve kontratlı memurları olmak üzere Karşıyaka Belediye Başkanı’mıza fazlaca teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm belediyelerinin en düzgün toplu mukavelesini idame ettirip devam ettirdiği için hayli teşekkür ederiz. Kendisi her vakit yanımızda oldu; sağ olsun, var olsun.” Belediye İş 4 nolu şube ismine konuşma yapan Faik Araç da mesai arkadaşlarının hem Ramazan Bayramı’nı birebir vakitte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

“YAŞASIN DAYANIŞMA”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da bayramlaşmada yaptığı konuşmasında dayanışmanın ve beraberliğin ehemmiyetini vurguladı. Sarı konuşmasında şu tabirlere yer verdi: “Hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum. Pandemide sağlıkçılar; alanda çalışan, hizmet üreten ve bu kente her türlü hizmeti götüren belediye personelleri ile bir arada uğraş çizgisini büyütüyoruz. Bilhassa ağır ekonomik şartlardan kaynaklı ‘Yeter artık geçinmek istiyoruz’ diye başlatmış olduğumız eylemliklerin kararında birfazlaca kazanım elde ettik. Öncelikle buradaki bayan arkadaşlarımıza ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ diyerek başlattıkları o onurlu duruş için teşekkür ediyorum. Gayret ettiler ve kazandılar. O denli bir devirden geçiyoruz ki bu niçinle 1 Mayıs’ta sömürüye, şiddete, haksızlığa dur demek; asıl bayramı kutlamak için Gündoğdu Meydanı’nda olacağız. Yeterli ki varsınız, güzel ki beraberyiz; yaşasın dayanışma!”

TUGAY: “BİZ BİR AİLEYİZ”

Gösterdikleri gayret ve ortaya koydukları emek için çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay da büyük bir aile olduklarını vurgulayarak, “İki bayramın arifesindeyiz, biri Ramazan Bayramı başkası 1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı; Emek ve Dayanışma Günü. Emek ve Dayanışma Günü aslında ardında fazlaca derin acıları, gayretleri temsil ediyor. Sizlerle burada işçi kardeşlerimle bu iki bayramın arifesinde bir ortaya gelmek benim için onurdur. Hepinize gösterdiğiniz emek ve gayret için teşekkür ediyor, önünüzde hürmetle eğiliyorum. Tıpkı çatı altında, birebir havayı soluyarak; kentin tozunu, meşakkatlerini, acılarını, birtakım kimi sevinçlerini, memnunluğunu bir aile üzere her şeyi paylaşıyoruz. Yüzlerinize baktığımda her birinizle farklı bir anım var. Belediye hizmetini yerine getiren herkes, bütün kardeşlerimiz epeyce oldukca büyük saygıyı ve teşekkürü hak ediyorlar. Burada Karşıyaka halkı ismine misyon yapıyorum; Karşıyaka halkı ismine emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı