Kınık’ta Hasat Bisiklet Çeşidi Düzenlendi

accur

New member
Hasat eserleriyle süslü bisikletleriyle pedal çevirdiler.

İzmir’in Kınık ilçesinde Hasat mevsimi daha sonrası “Hasat bisiklet tipi ” düzenlendi.

Etkinlikte iştirakçiler İklim krizi ve tarımın ehemmiyetine dikkat çekmek gayesiyle pedal çevirdi.

Vatandaşlar , bisikletlerini kuru domates, patlıcan, biber, mısır , ayçiçeği ve pamuk ile süsledi. Hasat eserleriyle süslenmiş bisikletleriyle sokakları turlayan vatandaşlara ilgi ağırdı.

Tarımın ehemmiyetine yönelik farkındalık oluşturmak emeliyle düzenlenen aktiflikte gencinden yaşlısına 60’a yakın bisikletli pedal çevirdi .

Kınık ilçesinin en kıymetli tarım eserleri ile süslenmiş bisikletler kentte renkli manzaralara sahne oldu.

Bisikletiyle cinse katılanlar içinde tarım ile uğraşanlar da vardı, tarlada yevmiyeli çalışan da.

her insanın ortak noktası tarımın değerine dikkat çekmekti.

Bu yıl birincisi düzenlenen Hasat Bisiklet Tipi’ne gösterilen ağır ilgiden mutlu olan Kınık Belediye Lideri Dr. Sadık Doğruer, ” Bugün arkadaşlarla bir arada bisikletlerimizi Kınık’ın yöresel ziraî eserleri ile süsledik . Ben de mısır var arkadaş da biber var öteki arkadaş da domates var pamuk var. Daima bir arada farkındalık cinsine çıkıyoruz. Global iklim krizi ve pandemiden daha sonra aslında tarımın ne kadar değerli olduğunu ve tüketimden epey üretime ne kadar epey kıymet vermek ihtiyacı olduğunu sıkıntı bir tecrübeyle anladık bunun farkındalığını yaratmak için tüm arkadaşlarımızla bir arada hasada yakışır bir halde bisiklet tipine çıkıyoruz .”dedi.

Bisiklet tipine katılanlardan biri ise yevmiye çalışanı Feride Makinist oldu. Feride Makinist, “Kuru biberimiz, ayçiçeğimiz , pamuğumuz var. Tarlada yevmiyelere gidiyorum . İlçe tarıma katkım olsun diye buradayım bir şeylere katkım olduysa ne keyifli .” Diye belirtti.

Aile uzunluğu tarım ile uğraştıklarını belirten Gülben Çelik , “Bizim ailemiz de tarımla uğraştığı için tarlamızda mısırlar buğdaylar ekildiği için bir farkındalık yarattık . Bisikletlerimizi bütün ekilen tarım eserleri ile süsledik . Ben patlıcan ile süsledim . Bu birinci oldu inşallah devamı olur .” Dedi

Bu yıl Hasat Şenliği aktiflikleri kapsamında birincisi düzenlenen Hasat bisiklet çeşidinin daha sonraki senelerda da devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı