”Bir sonrakini sunacağım Maxx’te kitapÇünkü kültürün üretildiği yerlerin cezalandırılmaması gerektiğine inanıyorum”. Yazar Dacia MarainiAdnkronos ile sohbet ederken, Vittorio ile aralarında geçen diyalogdan sonra tartışma ateşine su serpiyor. Kaba ve Morgan, Maxxi yaz sezonunun açılışı münasebetiyle kitap tanıtımının iptal edilmesine neden oldu. Cristina Comenciniberi kadınlar hakkında konuşulan sözlerden rahatsızlığını dile getiren kültür müsteşarı. ” Yakın bir arkadaşım olan Cristina Comencini’ye büyük saygı duyuyorum ve seçimine saygı duyuyorum – Maraini açıklığa kavuşturmak istiyor – ama bence bu gerekli direnmek kültür mekanları içindeki belirli davranışlara, oraya gitme ve oradan ayrılmamaya”. Yazar, çıkacak kitabının adını henüz açıklamak istemiyor ve Maxxi’de ne zaman sunulacağını henüz bilmediğini ancak yinelemek istediğini söylüyor: “Kültürel yerler, o zamandan beri herkesindir.” vergi ödüyoruzbu yüzden yoklukla değil varlıkla savunulmalıdır”.
”İçeride kalmalısın. kültür yerleri ve – Maraini ısrar ediyor – onları savunmanın tek yolu savaşmak. Maxxi bana ve hepimize ait bir yer ve dolayısıyla vonurlandırmak”. Kültürden sorumlu müsteşarın sözlerinin üzerine de ekliyor: ” Barda insan istediğini söyler ama vatandaş isterse. ülkeyi temsil eder büyük bir sorumluluğu vardır ve belirli bir edep. O (Sgarbi, ed.) o anda görevini temsil etmediğini ancak bunun iyi olmadığını söyleyerek kendini savundu – yazar devam ediyor – çünkü ülkeyi temsil eden bir kişi her zaman ülkeyi temsil ediyor ve dilsel edep ve davranışını korumalıdır. benim için kamu işlevi kutsaldır’‘ diye bitiriyor Maraini.
(Alisa Toaff tarafından)
”İçeride kalmalısın. kültür yerleri ve – Maraini ısrar ediyor – onları savunmanın tek yolu savaşmak. Maxxi bana ve hepimize ait bir yer ve dolayısıyla vonurlandırmak”. Kültürden sorumlu müsteşarın sözlerinin üzerine de ekliyor: ” Barda insan istediğini söyler ama vatandaş isterse. ülkeyi temsil eder büyük bir sorumluluğu vardır ve belirli bir edep. O (Sgarbi, ed.) o anda görevini temsil etmediğini ancak bunun iyi olmadığını söyleyerek kendini savundu – yazar devam ediyor – çünkü ülkeyi temsil eden bir kişi her zaman ülkeyi temsil ediyor ve dilsel edep ve davranışını korumalıdır. benim için kamu işlevi kutsaldır’‘ diye bitiriyor Maraini.
(Alisa Toaff tarafından)