Kitapçıda ‘Muhteşem’ Francesca Reggiani

acidizing

New member
Tiyatroda çok beğenilen tek kadın gösterileriyle, televizyonda da komik eserleri ve komik taklitleriyle baş rolde olan, Francesca Reggiani’nin ‘Muhteşem’ kitabı artık kitapçı raflarında yerini alıyorşaşmaz ironik anahtarıyla karıştıran bir kitap, otobiyografik hikaye ve profesyonel makale. Kitap kızı Enrica Accascina ile birlikte yazılmıştırgelecek vaat eden sinema, televizyon ve tiyatro yazarı. “Bir süredir bana tiyatro gösterilerinde de büyük bir sentez yeteneğiyle yardımcı olan Enrica, Francesca’nın söylediğine göre Adnkronos’a daha genç ve daha ritmik vizyonuyla beni destekledi. Her şey aramızda bir oyun olarak başladı ama evet Ona hatırlamadığı bazı anekdotları anlatmak da harika bir maceraya dönüştü.”

Böylece oyuncu, zeki ve saygısız ama aynı zamanda empati dolu bir bakışla, okulda öğretmenlerini “sadece sessizce bakarak” ciddi şekilde utandırdığı bir şovmen olarak hayatının aşamalarını yeniden izliyor. Gigi Proietti’nin atölyesinden, Fellini’yle ilk çıkışına, Rai Tre’deki Katia Ricciarelli, Susanna Agnelli ve Sabrina Ferilli’nin de dahil olduğu ‘TV delle Ragazze’ parodilerine kadar, her zaman günümüzün grotesk yönlerini yakalayabilen bir hiciv türü olmuştur. olaylar asla yüzeysel değil ve her zaman komedinin derin motiflerine dikkat ediyor.

Pandemi döneminin parodileri arasında Profesör Ilaria Capua’nın parodileri ve politik olanlar arasında onu Concita de Gregorio ile karşı karşıya getiren ikili röportajıyla Giorgia Meloni var. Kitapta “cep telefonu ve sosyal medya bağımlılığından, iklim ve çevreyle olan feci ilişkiye, meşgul olma zorunluluğuna ve hepsinden önemlisi, hepimizin etkilendiği çeşitli nevrozlara göndermelerde eksiklik yok” , genç”. La Lepre baskılarının Il Giullare serisinde çıkan kitap, Francesca Reggiani’nin gösterilerinden alınan birçok videoya atıfta bulunan bazı QR kodlarıyla zenginleştirildi. Aktris, “Bana çok eğlenceli bir fikir gibi geldi ve bunu bana teklif ettiklerinde hemen evet dedim” diye itiraf ediyor. Bu videolar arasında Giorgia Meloni ve Concita de Gregorio ile yapılan komik ‘çifte röportajın’ güncellenmiş versiyonu da var.

Cildin son bölümü tam olarak hiciv kavramına ayrılmıştır; günümüzde giderek daha fazla ‘politik olarak doğru’ ile boğuşmakta, kültürü iptal etmekte ve herkesi çarmıha germeye hazır klavye aslanları bulunmaktadır.. “Resmi olarak ne düşündüğümüzü söylemekte özgürüz, ancak birisini gücendirme korkusuyla bunu yapmakta gerçekten özgür hissetmiyoruz, özellikle de nefret edenlerin herhangi bir tutumu eleştirmeye ve kınamaya hazır olduğu bugünlerde: birisi ‘uzun’ derse live plus size ‘Kötü sözler kullanan sıskalar derneği var, eğer birisi ‘yaşasın sıskalar’ derse bundan rahatsız olan bir sürü fazla kilolu insan oluyor. Ama sadece bu da değil: herkes her şeyden rahatsız olur ve herkesin eleştirecek bir şeyi vardır. Söylenecek hiçbir şey olmadığında bile her şey hakkında.”

Francesca Reggiani, farklı şehirlerde çeşitli buluşmalarla sunacağı kitabın yayımlanmasının ardından doğal olarak hem bu sezon planlanan iki farklı gösteriyle tiyatrolara geri dönecek, hem de televizyonda Serena Bortone’nin birçok bölümüne konuk olacak. Yeni program ‘Che Olacak’. “Güncel olaylara ilişkin hicivle bağlantılı tiyatro ve televizyon saldırılarının çift boyutu benim ideal yaşam alanımdır” diye itiraf ediyor.