Kocaeli’de 14 yaşındaki Melike’den 3 gündür haber alınamıyor

Zakariya

New member
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Bekirdere Mahallesi’nde yaşanan hadisede, 10 Ağustos günü 14 yaşındaki Melike Akarsu, öğrenci kartı ve çantasıyla konuttan çıktıktan daha sonra tekrar haber alınamadı.

Melike Akarsu’nun anne ve babasının başka yaşadığı, velayetinin babasında olduğu öğrenildi.

Kayıp ilanı veren anne ve baba, bir an evvel Melike’nin bulunmasını istiyor. 3 gündür bir şey yiyip içmediğini söyleyen acılı anne Emel Akşar, kızından gelecek düzgün bir haberi bekliyor.

“Beni niçin arıyorlar”

İHA’ya kızı kaybolduğundan bu yana geçirdiği süreci anlatan anne Emel Akşar, “Kızım 3 gündür kayıp. Kaybolduğu gün duş alıp babasının yatağını düzeltip meskenden çıkmış. Mahallede bakılırsanlerin anlattığına bakılırsa fazlaca fazla telefon görüşmesi yapmış. En son 13 yaşında bir kızla görülmüş, birlikte gezmeye gitmişler. daha sonra akşam 23.00 sıralarında tekrar meskenin önüne gelmişler. Merdivenlerin başında oturup konuşmuşlar. Bu konuşmadan daha sonra kızım konuta girip çantasını ve öğrenci kartını alıp çıkmış. 2 tane sim kartını bulduk. Şu anda savcılıkta. Mektuplarda da bir sürü erkek ismi var. Bunların da hepsinden kuşku kapamıyoruz zira en son kiminle gittiğini bilmiyoruz. Dün akşam Kur’an kursundan bir arkadaşı, Melike’nin kendisine ulaşıp imajlı konuşma yaptığını söylemiş oldu. Arkadaşı, ‘Melike çık gel, annen ve baban perişan’ demiş. Benim kızım ise ‘Ben gelmeyeceğim, beni niye arıyorlar?’ demiş. Tahminen de kızım bir uyuşturucu satıcısının eline düştü. Tahminen de sıkıntı durumda. Ben bittim artık. 3 günden beri ekmek yemiyorum. Perişan oldum ben.” diye konuştu.

“Ölüsüne de dirisine de razıyım”

Gözü yaşlı anne Akşar, “Kayıp ilanı verdik. Babası savcıya sim kartlarını verdi. Polisimiz de ‘Bizden haber bekleyin’ dedi. Elimiz kolumuz bağlı, çaresizce haber bekliyoruz. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Ölüsüne de razıyım, dirisine de razıyım. Perişan oldum, 3 günden beri hiç bir şey yiyip içmiyorum. Daha ufak o. Kim aldı, kim götürdü bilmiyorum. Ölüsünü de dirisini de versinler bana. Ben her şebir daha razıyım. Kâfi ki bizi bu biçimde merak ortasında bırakmasınlar” tabirlerini kullandı.