Konak’a Avrupa Erdem Bayrağı Mükafatı

accur

New member
Avrupa Konseyi’nden geçen sene, başarılı mahallî idarelere verilen Avrupa Diploması mükafatını alan Konak Belediyesi bu yıl da Avrupa Onur Bayrağı Ödülü’ne layık bulundu. Avrupa’dan katılan 30 belediye içinden seçilen Konak Belediyesi bu mükafatla hedeflediği Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştı.

Avrupa Gurur Bayrağı Mükafatı Konak’ın oldu. Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi Toplumsal İşler, Sıhhat ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi tarafınca geçen yıl “Avrupa Diploması” mükafatına layık goren Konak Belediyesi, bu yıl da tıpkı komiteden Avrupa Erdem Bayrağı mükafatını aldı. 2021 ve 2022 senelerında kardeş kentlerle yapılan çalışmaları, ulusal ve memleketler arası kuruluşlarla gerçekleştirilen işbirlikleri ve üyelikleri ile proje çalışmalarını kıymetlendiren Avrupa Kurulu, Avrupa Gurur Bayrağı mükafatını Konak Belediyesi’ne verdi.

30 belediye içinden seçildi

Mükafatlar Fransa’nın Strasburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi’nden yapılan canlı yayınla duyuruldu. Konak Belediyesi, Avrupa genelinden çalışmaları bedellendirilen 30 belediye içinden seçildi. Almanya’nın Bad Krozingen, Rodgau ve Velbert, Portekiz’in Cascais kentleri de Avrupa Erdem Bayrağı mükafatına layık görüldü. Konak Belediyesi’nin mükafatı haziran ayında yapılacak merasimde, Avrupa Kurulu temsilcisi tarafınca, Konak Belediye Lideri Abdül Batur’a takdim edilecek.

Batur: Kelamımızı tuttuk

Mükafatı Konak’a kazandırmaktan büyük bir memnunluk ve gurur duyduklarını söz eden Konak Belediye Lideri Abdül Batur, “Avrupa Diploması mükafatını alırken, gayemizin 2022 yılında Avrupa Onur Bayrağı mükafatını almak olduğunu söylemiştim. Çok şükür kelamımızı tuttuk ve bu mükafatı de hoş ilçemize kazandırdık. Bu ödüllerle Konak’ın Avrupa’da bilinirliğini artıracağız. Avrupa’dan daha hayli turisti ilçemize çekmek istiyoruz. Konak’ın eşsiz tarihi pahaları, hoşlukları var. Avrupa’ya ve tüm dünyaya bunları göstermek istiyoruz. Bu mükafatlar bizim motivasyonumuzu artırıyor. Artık Avrupa Gurur Plaketi’ni, daha sonra da Avrupa Ödülü’nü alacağız. Bu mükafatlar de ilçemize epeyce yakışacak” diye konuştu.

Büyük bir tanıtım fırsatı

Konak aldığı ödüllerle Avrupa’da büyük bir tanıtım fırsatı yakalarken, Konak Belediyesi de Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştı. Konak Belediyesi’nin geçen yıl aldığı Avrupa Diploması Mükafatı, belediyelerin memleketler arası projeleri, iştirakçi demokrasi anlayışı, kardeş kentlerle geliştirdiği düzgün ilgiler, kentsel, çevresel, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları kıymetlendirilerek verilen Avrupa Ödülü’nün birinci basamağı olarak kabul ediliyor. Avrupa Ödülü’ne giden yolda öteki mükafatlar ise Avrupa Erdem Bayrağı ve Avrupa Gurur Plaketi.

Partner mükafatını de almıştı

Konak Belediyesi daha evvel de Avrupa Konseyi’nin Avrupa Lokal Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülmüştü. 2020 yılında bilhassa vatandaşların idaresine katılmasının sağlanmasına, demokrasinin vurgulanmasına, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kurulmasına yönelik çalışmaları bedellendirilen Konak Belediyesi, Avrupa Kurulu Mahallî ve Bölgesel İdareler Kongresi tarafınca ödüllendirilmişti. Mükafatı Strazburg’da, online olarak gerçekleştirilen merasime katılan Lider Abdül Batur almıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı