Kulüpler Birliği’nden yabancı hududu ve yayın ihalesi açıklaması

semaver

New member
Kulüpler Birliği’nin bugün gerçekleştirdiği toplantının akabinde Ahmet Ağaoğlu, gündemdeki hususlara ait açıklamalarda bulundu.

8+3 yabancı kuralının bir dönem daha devam etmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Ağaoğlu, devam eden yayın ihalesini en kısa mühlet ortasında tamamlamak istediklerini belirtti.

Ahmet Ağaoğlu’nun açıklamaları şöyleki:

“Kulüpler Birliği olarak ağır bir gündem olarak toplandık. Kurulda kabul edilen spor yasası birinci maddemizdi. UEFA’ya üye 56 üye içerisinde buna benzeri bir yasa ile futbolun yönetildiği bir öbür ülke yok. Yasa çıkmadan dört büyük kulüp lideri ve Kasımpaşa Lideri Fatih Saraç ve Süleyman Hurma ile önümüzdeki hafta ağır çalışmalar yapacağız.”

Yabancı konusu uzun vakittir gündemde. Nihat Özdemir’e de çekincelerimizi lisana getirmiştik. En azından 1 sene daha 8+3 yabancı kuralının devam etmesini istiyoruz. Zira kimi kulüplerimizin elin uzun sözleşmeleri olan önemli sayıda yabancı oyuncu var.”

“Naklen yayın ihalesi için çalışan isimler istifa etti. Servet Yardımcı naklen yayın ihalesiyle ilgili süreci yönetiyor. Görüşlerimizi Servet Yardımcı’ya ileteceğiz. 1.5 ay içerisinde bu işi bitirmek istiyoruz.”

“hiç bir biçimde ne Göksel Gümüşdağ ne de Ahmet Parıltı Çebi TFF Başkanlığı’na aday olmayı düşünmüyorlar. Her ikisinin de tabirleri benim geçtiğimiz hafta kullandığım tabirle birebir. TFF Lideri olmak istemiyorum. Kamuoyunda gündemde isimler var. niye bu isimler gündemde bilmiyorum.”