Kurtuluşumuzun Yeni Yüzyılına Hakikat

accur

New member
EBSO İdare Heyeti Lideri Nadir Yorgancılar “9 Eylül 1922 yalnızca İzmir’in değil, ülkemizin de kurtuluşunun, misak-ı ulusalın tesisinin ve çağdaş bir Cumhuriyete giden yolun sembolüdür” dedi.

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümü niçiniyle bir bildiri yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) İdare Şurası Lideri Nadir Yorgancılar “15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaline karşı atılan birinci kurşunla filizlenen gayret, ceddimizin 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla Anadolu’da büyük bir çınara dönüştü. Büyük zorluklarla ve fedakarlıklarla büyüyen o çınar, hepimizin toprağı, yurdu oldu. 1919’da başlatmış olduğu çabayı, büyük zorluklar ve fedakarlıklardan daha sonra 9 Eylül 1922’de mutlak bir zafere eriştiren Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizle gazilerimizi minnetle yad ediyorum” diye konuştu.

Bu asırlık çınarın bugün hepimizi gölgesinde müdafaaya devam ettiğini vurgulayan Lider Nadir Yorgancılar “Ancak, başka taraftan da dünya güç günlerden geçerken, ülkemizin de politik ve ekonomik bağımsızlığını riske eden kaç tehditle yüzleşiyoruz. Bu tehditleri bertaraf ederek, geleceğe emin adımlarla yürümemiz de bir daha yalnızca bir asır evvelki çaba ruhuyla mümkün olabilir. O niçinledir ki, kutlama merasimine gerek yok diyen ve o ruhu önemsemeyen zihniyeti kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Küresel iktisadın ortasında bulunduğu güçlü süreçten en az ziyanla çıkabilmek ismine; bir defa daha politik ve ekonomik çabaya gereksinim duyulduğunu hatırlatan Yorgancılar şunları söylemiş oldu: “Bu yüzden, 9 Eylül ve 9 Eylül’e kadar sürdürülen uğraş ve kurtuluş ruhu, günümüze hala ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Her daim rehberimiz olan bu zaferden aldığımız ilhamla Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; bize emanet edilen bu kutsal topraklarda mirasımıza sahip çıkmaya, “Üretim Yoksa Kalkınmak Hayaldir” diyerek, üretmeye, ihracata ve istihdam sağlamaya devam ederek, bölgemize ve ülkemize katkı koymaya devam edeceğiz. Hoş İzmirimizin kurtuluşu olan 9 Eylül’ü, 100. yılında gururla kutluyorum”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı