La Scala’da “Yaşasın anti-faşist İtalya” diye bağıran Marco Vizzardelli şunu tespit etti: Bu bir fırtına

acidizing

New member
Dün Milano’daki Prima della Scala’da yaşananlarla ilgili tartışmalar sürüyor: 65 yaşındaki gazeteci Marco Vizzardelli, “Yaşasın anti-faşist İtalya” diye bağırmasının ardından Digos tarafından kimliği belirlendi. Mameli marşının çalınmasından hemen sonra.

Binicilik konusunda uzman olan ve tiyatroyu düzenli olarak ziyaret eden Vizzardelli, “Digo’ların gelişinden itibaren her şeye şaşırdığını. Digo’lar anayasal bir karar verdikten sonra geldiler. Bana kimlik tespiti meselesi olduğunu söylediler” dedi. Ama biraz şaşırmıştım. O sırada bana, eğer kendimi tanıtmazsam suç işlemiş olacağımı söylediler. ”Yaşasın anti-faşist İtalya’ dediğim için suç işlemedim.” ‘Yaşasın ‘Faşist İtalya’ deseydim bunu yapardım. Anayasal ve açık bir şey söyledim’ diye cevap verdim”, diye açıkladı Adnkronos’a. “Memurlar güldüler ve bana kendilerinin de çok iyi anlaştıklarını ancak görevlerinin kimlik tespitini yapmak olduğunu söylediler. Biz de bunu çok dostane bir şekilde yaptık” diye ekledi.

Bir notta Milano Emniyet Müdürlüğü şöyle açıklıyor: “Galeride bulunan iki seyircinin kimlik tespiti, temsilin güvenliğini garanti altına almak için sıradan bir önleyici kontrol yöntemi olarak gerçekleştirildi. İnisiyatif kesinlikle verilen cezanın içeriğine göre değil, belirli koşullar tarafından belirlendi. Öğleden sonra kentte gerçekleştirilen muhalif gösteriler ve olayın televizyondan canlı yayınlanması, kentin düzenli ilerlemesini engellemeyi amaçlayan girişimler için bir teşvik oluşturabilecek nitelikteydi. olay için herhangi bir riskin bulunmadığına kesin olarak inanabilmek”.

#VivalItaliaAntifascista hashtag’i viral hale geldi Demokrat Parti’nin X profiliDayanışmanın bir göstergesi olarak şunu okuyoruz: “Bunu her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Salvini bundan hoşlanmasa da. Şimdi hepimizi teşhis edin”. Debora Serracchiani’den Arturo Scotto’ya, Marco Furfaro’dan geçen çok sayıda dem temsilcisi, adı, soyadı, doğum yeri ve tarihiyle birlikte “Yaşasın anti-faşist İtalya” tweet’i atarak girişime katıldı.

İtalyan Solu’nun ulusal sekreteri olayla ilgili konuştu Nicola Fratoianni. “Umarım Digos ajanlarının dün gece La Scala’da ‘Yaşasın Anti-Faşist İtalya’ diye bağıran kişiyi tespit etmesine yol açan neden, polis komiseri ve Milano Valisinin Anayasa’ya saygı gösterdiği için bu vatandaşa teşekkür etme niyetinde olmasıdır.” Yeşil Sol İttifakı milletvekili Twitter’da şunu yazdı:

Ayrıca okuyun