“Laurentum'un arkasında 30 yıllık çalışmanın memnuniyeti var”

acidizing

New member
“Bu ödülün arkasında büyük bir memnuniyet var; sürekli iç ve dış savaşlarla boğuşan Orta Doğu'nun çeşitli ülkelerinde 30 yıllık çalışmam var ve bu ulusların arkeolojik mirasının savunulması benim için yerine getirdiğim bir görevdir. Azerbaycan ve Irak. Büyükelçilerimizin diplomasisi sayesinde bu çalışmayı yılda iki, üç ay yürütebiliyoruz. Bunlar büyük fedakarlıklar ama sonra Catania Üniversitesi'nde yaptığımız gibi British Museum'dan ve diğer müzelerden objelerle bir serginin yaratılması gibi bir sonucu eve getiriyoruz. Antik Mezopotamya kültürünün 5.000 yıl öncesinden parçalarını İtalya'ya getirmek gurur duyduğum bir şey.” Böylece arkeolog Nicola Laneri, dün Temsilciler Meclisi Sala della Regina'da Laurentum 'Kültürel Mirası Kurtarın' Özel Ödülü'ne layık görüldü. Palazzo Montecitorio.

“Arkeolog, Dışişleri Bakanlığı'nın çabalarımız için itici bir güç olduğunun altını çiziyor. Çeşitli ülkelerden akademisyenlerle işbirliği yapılıyor: örneğin bugün Irak'ta İtalya, körü körüne Iraklılar olduğu için en fazla sayıda arkeolojik misyona en çok katılan ülke. Arkeoloji, restorasyon, koruma ve kültürel mirasın tanıtılması konusundaki geleneğimize güvenin”.