Lider Böcek Kaş’ta muhtar ve STK temsilcileriyle buluştu

accur

New member
Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Kaş’ta muhtar ve STK temsilcileriyle bir ortaya gelerek, esnafı ziyaret etti. Kaşlı vatandaşlarla birlikte iftar yapan Lider Muhittin Böcek, Kaş’ın 54 mahallesinin hizmetinde olduklarını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, meclis üyeleri, Genel Sekreteri Cansel Tuncel, genel sekreter yardımcıları, danışmanları, daire liderleri ve ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ile bir arada Kaş’a çıkartma yaptı. Lider Böcek, Kaş ziyareti öncesi birinci vakit içinderda Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’yı ziyaret etti. Kaymakam Yazıcı, Lider Böcek’e Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş’ta gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Lider Böcek ondan sonrasında ise Kaş Belediye Lideri Keyifli Ulutaş’ı makamında ziyaret ederek, Ulutaş’a konut sahipliği için teşekkür etti.

SORUN, TEKLİF, TALEP DİNLEDİ

Lider Böcek, kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin akabinde Kaş Otobüs Terminali’nde Kaşlı muhtar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir ortaya geldi. Batı Akdeniz’in incisi Kaş’ta olmaktan ve klâsik toplantılarını gerçekleştirmekten memnunluk duyduğunu lisana getiren Lider Böcek, her insanın Ramazan Ayı’nı kutladı. Tüm takımıyla birlikte Kaş’ta sorun, teklif ve talepleri dinleyen Lider Böcek, görüşmede içme suyu, depo üretimi, asfalt, sondaj, yangın vanası, mezarlık bakım ve tamiri üzere konularda gelen taleplerin yerine getirilmesi için talimat verdi.

54 MAHALLENİN HİZMETİNDEYİZ

Lider Böcek gelen talepler konusunda, daha evvel 19 ilçenin 913 mahallesi için doğu ve batı olmak üzere iki bölge ismine asfalt ve mezarlık bakım tamir ihalesine çıktıklarını, yeni çalışma ile dört bölge üzerinden ihaleye çıkacaklarını deklare etti. Lider Böcek, “4 bölge için mezarlık alanlarıyla ilgili ihale yapacağız. Tel örgü, namazgah, yürüyüş yollarının yapılması, mezarlıkların eksiklerini tamamlamayı planlıyoruz. Her muhtarımız mezarlık alanları için bakım tamirat istiyor. Bizim için bu hizmet fazlaca değerli. Kaş’ın 54 mahallesinin mezarlıkları için yapılması gereken ne var ise yapacağız “ dedi.

ÖNCELİKLİ AMAÇLARIMIZ VAR

Lider Böcek, gönlünden 19 ilçenin, 913 mahallesine sıcak asfalt yapmak geçtiğini lakin bütçe planlaması doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “Ülkemizin ortasında bulunduğu ekonomik koşullar doğrultusunda son aylarda ihaleye giren firmalar fiyat artışından dolayı ihaleden çekiliyor ya da işi yarım bırakıyor. Biz hükümetin genelgesi ile suda KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirdik. 73 milyon ziyanımız oldu. 11 Büyükşehir Belediye Liderimizle birlikte güçle ilgili, köylümüzün mazotunda, ulaşım kesiminin otobüslerinde, taksicilerde, nakliyecilerde, KDV’lerin düşürülmesi noktasında bir bildiri yayınladık. Lakin bir gelişme olmadı. Güçte ASAT’ın 22 milyon lira gelen 2021’deki elektrik parası, 1 Ocak 2022’de 62 milyon lira geldi. Bu para sizin paranız. Gönlümüzden bütün yollarımızı sıcak asfalt ile kaplamak var. Tabi ki yapalım lakin bizim öncelikli amaçlarımızda yapılması gereken ne var ise onları yapacağız” diye konuştu.

SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Lider Böcek, Kaş’ın 54 muhtarının da mahallesine hizmet etmek için seçildiğini belirterek, “Muhtarlarımız vatandaşlarımız içinde köprü görevi görüyor. Her vakit her yerde doğruları söylerim. Kimseyi keyifli etmek için kelam vermem ve yaparım da demem. Burada doğruları anlatmamız lazım. Bu ülkede ekonomik kriz var. İhaleye girenler vazgeçeceğim diye uğraşıyor. Örneğin bir ihale yapıyorlar 30 milyon lira. Demiri beş liraya almış artık on lira. Bir betonun metreküpü 140’dan 1200’e çıktı. Bakın istikrarları tutturmak o kadar kolay değil. Biz sizlerin düşüncelerini, sıkıntılarını, mahallelerinizin ne problemleri var ise onları çözmek için çalışacağız” dedi.

YANLIŞSIZ OLAN PROJELERİ YAPIYORUZ

4 milyar 186 milyon lira ASAT olarak yatırım çalışmaları olduğunu belirten Lider Böcek, “Ben bir taraftan kamu faydası olan projeleri devam ettiriyorum. Çok yanlış projeler yapılmış evvelde. Gerçek olan projeleri yapıyoruz. Örneğin, Kınık Hal’i. Ben hayatım boyunca seçimlere 1 yıl kala büyük ihaleler yapmadım. 20 yıl Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanmadım. Bunlar sizin paralarınız. Bakınız 15 Mart 2019’du Kınık Hali’nin imzası düşünebiliyor musunuz? 200 milyon lira ödedik Kınık Hali’ne. 200 milyon şu anda konuştuğum bütün muhtarlarımın işini çözerdi” dedi.

KAŞ CUMHURİYET MEYDANI’NDA İFTAR YAPTI

Lider Böcek, tek tek muhtarları dinledi. Toplantının akabinde Kaş esnafını ziyaret eden Lider Muhittin Böcek, esnafa güzel işler diledi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Lider Böcek, ondan sonrasında Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda geçti. Lider Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği iftar yemeğinde Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Lideri Keyifli Ulutaş, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir arada iftar yaptı. Lider Böcek, 11 Ay’ın sultanı Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan Ayı’nın birlik, birliktelik ve dayanışmanın simgesi olduğunu hatırlatan Lider Böcek, tüm Kaşlı vatandaşların Ramazan Bayramı da kutladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı