Lider Muhittin Böcek 23 Nisan İletisi

accur

New member
Egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bu son derece özel, hoş ve manalı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanı sıra, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı, Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olarak tarihimizi şekillendiren kıymetli bir dönüm noktasıdır. Bugün bir asrı deviren ulu bir çınar olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğimizin sembolü olarak dimdik ayakta durmakta, varlığı ile bizlere inanç vermektedir.

Sevgili Çocuklar, Değerli Evlatlarım,

23 Nisan’ı, bir bayram olarak sizlere armağan eden Atatürk, çocuklara verdiği bedeli ve kıymeti göstermiştir. Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan siz değerli çocuklarımızın, Ata’mızın müsaadeden giderek O’nun unsur ve ihtilalleri doğrultusunda, ülkemizin daha da yükselmesi ve ileri gitmesi için çalışacağınıza eminim. Unutmayın, Ata’mızın “Egemenlik kayıtsız kuralsız milletindir” kelamı bu yolda geçmişte olduğu üzere bugün de yarın da en büyük yol göstericiniz olacaktır.

Ulusal bir bayram olmanın ötesinde 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarıyla paylaşan sizler

değerli bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdasınız. Ulu tarihimizden aldığınız güçle, bu cennet vatanın yarınlarını sizler inşa edeceksiniz. 23 Nisan 1920’de yakılan demokrasi ve özgürlük meşalesini hiç sönmemek üzere yarınlara gururla taşıyacak olan da sizlersiniz. Bütün çocukların huzur, barış ve inanç ortamında yaşamaları en büyük dileğimizdir. Yüzünüzdeki gülücük, kalbinizdeki sevgi, gözlerinizdeki ışıltıyla sizlerin, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyen Ata’mızın müsaadeden giderek tüm dünyanın barış ve kardeşlik ortasında yaşaması için öncülük edeceğinize inanıyorum.

Pandemi niçiniyle iki yıldır konutlarımızda kutlanmak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı bu yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cadde ve meydanlarımız 23 Nisan sevincini yaşayan çocuklarımızın sevinç ve mutluluğuna konut sahipliği yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak günler evvelden başladığımız kutlama ve etkinliklerimiz 23 Nisan akşamı 20.30’da Mustafa Sandal konseri ile renklenecek. Sizleri, aileniz ve arkadaşlarınızla konsere davet ediyorum.

Bu his ve niyetlerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Her gününüz 23 Nisan üzere sevinç, sevinç, memnunluk ve barış dolu geçsin. Bu vesileyle hepinizi sevgiyle selamlıyor gözlerinizden öpüyorum. Bayramınız kutlu olsun.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı