Lider Soyer Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti “Duruşunuza, tepkinize, isyanınıza katılıyorum”

accur

New member
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer bugün, TMMOB İzmir Vilayet Uyum Kurulu’nun Seyahat Davası’nda verilen tutukluluk kararlarının akabinde başlatmış olduğu Adalet Nöbeti’ndeydi. Lider Tunç Soyer, “Duruşunuza, tepkinize, isyanınıza katıldığımı söylemek istiyorum. Biliyorum bu haksızlık bitecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Vilayet Uyum Kurulu’nun, Seyahat Parkı aksiyonlarıyla ilgili davadan çıkan ceza sonucunı protesto etmek için başlatmış olduğu “Adalet Nöbeti” hareketine katıldı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi önündeki nöbette Lider Tunç Soyer’e sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti. Ayrıyeten Mimarlar Odası İzmir Şubesi İdare Şurası Lideri İlker Kahraman, İzmir Kent Kurulu Lideri Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, ilçelerdeki kent kurulu temsilcileri de aksiyonda yer aldı. Lider Soyer konuşmasının akabinde anı defterine his ve fikirlerini yazdı.

“Vazgeçmeyeceğiz”
Lider Soyer adaletsizliğe karşı durmanın ve bunu tabir etmenin son derece kıymetli olduğunu söyleyerek şöyleki konuştu: “Sesinize katıldığımı söylemek istiyorum. Duruşunuza, tepkinize, isyanınıza katıldığımı söylemek istiyorum. Türkiye yoksulluğu da yolsuzluğu da demokrasi eksikliğinden yaşıyor. Hepimizin başına gelen ne var ise aslında demokrasinin eksikliğinden. O niçinle demokrasiye sahip çıkmak zorundayız. Demokrasi yalnızca siyasal rejim değil beraberinde bir hayat biçimi. Hem refahın adil bölüşülmesini sağlayan hem hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri koruyan bir toplumsal ömür biçimidir. O niçinle demokrasiye sahip çıkmak; bu verilen müebbet cezasını, 18 yıl mahpus cezalarını kabul etmemek demek. İtiraz etmek demek. Hak arayışını, hukuk arayışını, adalet arayışını sürdürmek demek. Onun için isyanınıza katılıyorum, takviye olmak istiyorum. Biliyorum bu haksızlık bitecek. Lakin bitene kadar canlar yanıyor. Beşerler içeride çürüyor. Mahpus tutuluyor. Maalesef demokrasi arayışının, özgürlük, hak, hukuk, adalet arayışının daima bedeli oldu bu memlekette. O bedeli daima birlikte ödemeye hazırız. Onun için vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar ben de elimden ne geliyorsa takviye olmak için yapacağım. Hepinizi tebrik ediyorum” formunda konuştu.

“Mücadelenizden korktuklarının delili verilen cezalardır”
Lider Soyer, Seyahat Davası’nda tutuklanan Mücella Yapan, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’a hitaben anı defterine yazdığı notta, “Can, Tayfun, Mücella hoş günler ufukta… Yaşadığınız haksız ve hukuksuz mahkumiyet hepimizin canını acıtıyor. Gayretinizden korktuklarının delili verilen cezalardır. kuvvetli oldukları için değil zayıf oldukları için size bu haksızlığı yapıyorlar. Asla ümitsizliğe kapılmayacak, özgürlüğünüze kavuşana kadar yanınızda durmaya devam edeceğiz” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı