Lider Soyer Rahmet Hareketi’ni duyurdu

accur

New member
Yurttaşların dayanağı kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi de katkı koyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, giderek ağırlaşan ekonomik krizin etkilediği gereksinim sahibi aileler ve öğrenciler için Rahmet Hareketi kampanyasını başlattı. Dünyanın her yerinden iştirake açık kampanyaya yurttaşlar da www.bizizmir.com ve berekethareketi.izmir.bel.tr üzerinden takviye olabilecek. Lider Tunç Soyer, “İzmir’de rahmeti paylaşarak çoğalttığımız büyük bir hareket başlatıyoruz. Bir sizden bir bizden, diyoruz. Sizlerden gelen dayanak ölçüsü kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi de kampanyaya takviyesini koyacak. bu biçimdelikle takviyesi iki katına çıkararak gereksinim sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi gereksinim sahibi aileler ve öğrenciler için Rahmet Hareketi kampanyası başlatıyor. “Gelin rahmeti paylaşarak çoğaltalım” sloganıyla yürütülecek kampanyayla besinden yakacağa kırtasiye materyalinden üniversite öğrencilerine eğitim yardımına kadar biroldukça başlık altında dayanak verilecek. Kampanyaya yurttaşlar da www.bizizmir.com ve berekethareketi.izmir.bel.tr üzerinden takviye verebilecek.

“İnsanımız yoksullaştı”
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer derinleşen ekonomik krize dikkat çekerek “Özellikle son senelerda, ülkece sıkıntı günler, haftalar, hatta aylar geçirdik. İnsanımız fakirleşti. Artık İzmir’de rahmeti paylaşarak çoğalttığımız büyük bir hareket başlatıyoruz. Bir sizden bir bizden, diyoruz. Yani sizlerden gelen dayanak ölçüsü kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kampanyaya katkı koyacağız. bu biçimdelikle sizin dayanağınızı iki katına çıkararak muhtaçlık sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız” dedi. Rahmet Hareketi ile muhtaçlık sahibi ailelere ve üniversite öğrencilere el uzatılacağını belirten Lider Soyer, “Dayanışmamızdan titizlikle incelemeleri yapılan ve gereksinim sahibi olduğu belirlenen hemşehrilerimiz faydalanacak. Temel gereksinimler kapsamında besin paketi, paklık paketi, yakacak yardımı, birinci ve orta öğretim öğrenci lerimize kırtasiye seti, bot, mont yardımı olacak. Üniversite öğrencileri için ise barınma ve maddi takviye için dayanışmayı başlatıyoruz. Yurttaşlarımızın katkısıyla üniversite öğrencilerimizin bu kuvvetli günleri atlatmasını sağlayacağız. Kelamın özü, biz, bildiğimiz ve daha evvel geçtiğimiz bu yolları bir daha omuz omuza geçme sonucu verdik. Umuyorum ki bu seyahatin rahmeti, tüm ülkemize yayılır” sözlerini kullandı.

Destek Ver ve Dayanak Al
Rahmet Hareketi kampanyası “Destek Ver” ve “Destek Al” olarak iki modülde planlandı. “Destek Al” kısmında muhtaçlık sahibi aileler için “temel muhtaçlık desteği” ile üniversite öğrencileri için “maddi destek”, “sıcak yuva desteği” ve “yurt başvurusu” sekmeleri bulunuyor.

“Destek Ver” sekmesinde ise yemek, besin kolisi, paklık paketi, ilköğretim gereksinim dayanağı ve öğrencilere takviye seçenekleri yer alıyor. Üniversite öğrencilerine dayanak olmak isteyenler “Maddi takviye olmak istiyorum” ve “Evimde yer vermek istiyorum” seçeneklerinden birini ya da her ikisini de seçebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı