LUCCA ÇİZGİ Romanlar ve OYUNLAR 2023

acidizing

New member
Elisa De Marco “suçun kraliçesi” olarak kabul ediliyor: Yıllardır çok takip edilen kanalları aracılığıyla suç hikayelerini, gizemleri ve çözülmemiş vakaları anlatıyor.

OnePodcast tarafından üretilen başarılı podcast’i ‘ELISA TRUE CRIME’ kısa sürede tüm listelerin zirvesine ulaştı ve İtalya’da en çok dinlenenler arasında yer alarak her yaştan insandan oluşan bir hedef kitle arasında geniş beğeni topladı.

Lucca Comics & Games 2023’ten Adnkronos ile podcast’in bir araç olarak etkinliği, proje için ilham kaynağı ve halkla olan ilişkisi hakkında birkaç kelime alışverişinde bulundu.

Podcast, OnePodcast uygulamasında ve tüm ses akışı platformlarında mevcuttur.

————————

– Podcast’ler ve videolar sizin hikaye türünüz için en etkili araç mı? Hangisini tercih edersin?

“Bir yandan podcast, kullanıcının izlemek zorunda kalmadan ve ne dinlediğini hayal edebilmesine, kendisini hikayeye daha fazla kaptırmasına olanak tanıyor. Ancak bir yaratıcı olarak gerçekte genellikle videoyu tercih ediyorum çünkü Kendimi daha doğal bir şekilde ifade ediyorum. Buna rağmen her ikisinin de çok dolaysız ve etkili bir dille karakterize edildiğine inanıyorum”.

– İkinci sezon, Marilyn Monroe’dan OJ Simpson’a kadar suç haberlerinden kendilerini suç haberlerinin içinde bulan ünlülerin hikayelerine adanmıştır: sizi podcast’i başlatmaya iten özellikle bir vaka var (ünlü veya başka türlü) veya daha fazlası genellikle suçun öyküsünü anlatmak için mi?

“Aslında özel bir durum yoktu ama Leydi D’nin ölümü beni her zaman özellikle etkilemişti. Küçüktüm ama sanırım bu hepimizin o anda nerede olduğumuzu hatırladığı durumlardan biriydi. Belki bir seçim yapmak zorunda kalsaydım Birincisi, beni diğerleri hakkında da konuşmaya iten şeyin bu olduğunu belirtmek isterim.”

– Üçüncü sezon, John Wyane Gacy’den Ted Bundy’ye, Richard Ramirez’den Charles Manson’a kadar ABD’deki en acımasız seri katillerin hikayelerini anlatıyordu: İtalya’nın büyük suç vakalarına da adanmış bir sezon mu planlıyorsunuz?

“Neden olmasın? Aslında doğruyu söylemek gerekirse yolda olan bir şeyler var ama çok fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü bu hala devam eden bir çalışma. Ama evet, bunu düşünüyorum.”

– Son bir yılda ne yazık ki pek çok kadın cinayeti vakası ön sayfalarda yer aldı (İtalya’da 2023’te artış yaşandı). Çoğu zaman güdü, işlevsiz bir ilişki veya dördüncü sezonun odak noktası olan “zehirli aşk”tır: Güncel olaylar anlattıklarınızı ne kadar etkiliyor?

“Elbette etkisi var ama ben her zaman çok yeni vakalarla, dolayısıyla yeni meydana gelen vakalarla uğraşmamaya çalışıyorum. Açıkçası soruşturmalar devam ederken bunu yapmak mümkün değil ama her şeyden önce aile bireylerine olan saygımdan dolayı.” Podcast’i dinleyebilecek veya videolarımdan birini izleyebilecek kurbanın. Bazen sonsuza kadar beklemeyi tercih ederim çünkü doğru zaman her zaman gelmez.”

– Son dönemde Jeffrey Dahmer’i merkeze alan dizi, bazı vakaların kaba bir şekilde temsil edilmesiyle ortalığı karıştırdı ve özellikle mağdur ailelerinden eleştiri aldı. Bahsettiğiniz durumlardan birinde bu durum başınıza geldi mi?

“Neyse ki hayır. Podcastlerimde, videolarımda bahsettiğim kişilerin aile üyeleri benimle iletişime geçti ama her zaman olumluydu. Eğer bir aile üyesi benimle iletişime geçip videoyu kaldırmamı isteseydi , çünkü “unutmak isteyen var, ben de isterim.”

– Aşmadığın bir çizgi var mı? Bazı vakalar hakkında konuşmamanın en iyisi olduğuna karar verdiğiniz zamanlar?

“Her zaman bir şeyleri mümkün olan en hassas şekilde anlatmaya çalışıyorum ve özellikle her hafta ürettiğimiz videolardaki görüntülerde kesinlikle sansasyon yaratmak istemiyorum. Çoğu zaman bazı görselleri eklemiyoruz çünkü Bunu saygılı bulmuyoruz ve bu nedenle sansasyonellik yapmaktan kaçınıyoruz”.