Lucca Comics'te Mirka Andolfo yıldız sisteminin karanlık tarafı 'Küfür'ü tanıtıyor

acidizing

New member
Şöhret takıntısı, manipülasyon ve kimlik arayışı. Mirka Andolfo vesilesiyle Lucca Çizgi Romanları ve Oyunları 2024yeni çizgi romanının arka planını ortaya koyuyor'Küfür 1', Star Comics tarafından yayınlandı: Müzik dünyasında şöhretin karanlık tarafını araştıran bir çalışma. Andolfo, Adnkronos'a “Bazen fikirlerimin nereden geldiğini anlamakta zorlanıyorum” diye itiraf ediyor. “Şu anda hoşuma giden şeylerden etkilenmeme izin veriyorum. 'Blasfamous' için yıldız sistemi kavramı, VIP'lerin modern tanrılar olması ilgimi çekti”.

Ve şunu açıklıyor: “Lady Gaga'yı çok seviyorum ve baş kahraman Clelia'dan biraz ilham aldım.hemen belli olmasa bile.” Clelia, gerçek doğasıyla çelişen bir mükemmellik imajına zorlanmış, saygı duyulan bir yıldızdır. Napolili sanatçı ve Clelia, “Zengin ve ünlü insanların kutsanması var” diye açıklıyor. içi kötü olduğundan, bir aziz gibi, kutsanmış gibi mükemmel görünmelidir. Bu da onu biraz da doğasından vazgeçmeye zorluyor.” Gerçekte “o, içinde çok kötü şeyler yapmış, çok kötü bir insan. Dolayısıyla bu ikilem, onun kendisiyle sorunlar yaşamasına neden oluyor.”

Hikaye, “kamuya satılan büyük bir yalanı” sunuyor ve sonunda “kusursuz görünen her şeyin aslında öyle olmadığını” keşfedecek. Eser, sosyal dünyanın ve şöhret takıntısının bir hicividir. Yazar, “Çizgi romanımda olduğu gibi sosyal medyada kimin en çok takipçiye sahip olduğunu görmek için bir rekabet var ve bu Clelia için bir takıntı haline geliyor” diyor. Sürekli gelişen tarzıyla ilgili olarak yazar şöyle açıklıyor: “Bunu hikayeye uyarlamaya çalışıyorum. 'Blasfamous' için 'Sweet Paprika' karikatürü ile daha gerçekçi bir özellik arasında bir orta yol aradım. korku unsurları açısından grotesk”.

Ve Mirka Andolfo'yu uluslararası çizgi roman sahnesinde bir yıldız olarak kutsayan da kesinlikle 'Tatlı Kırmızı Biber'dir. Çizgi roman, 2022'de en iyi uluslararası çizgi roman dalında prestijli Amerikan Harvey Ödülü'nü kazandı ve 2024'te en iyi tek sayı olarak Eisner Ödülü'ne (“Çizgi Romanların Oscarları”) aday gösterildi. Çalışmanın başarısı, Japonya'da da yayınlanmasına yol açtı. Uluslararası tepkiden heyecan duyan Andolfo, sektörde daha fazla kadın varlığının öneminin altını çiziyor: “İleriye doğru pek çok adım atıldı, ancak hiçbir zaman sonu yok. Bugün çok daha fazla kadın yazar var ve yol olumlu.” 14 yıldır Torino'da yaşamasına rağmen Andolfo, Napoli ile güçlü bir bağı sürdürüyor: “Napoli genellikle hafife alınan bir şehir. 'Tatlı Paprika' ile kendi küçük yolumla şehrime olan saygımı göstermek istedim. Kahraman, buna rağmen şeytan olmak Napolili'dir ve üçüncü ciltte Napoli sokaklarını görebilirsiniz”.

Son olarak bir sonraki projenin önizlemesi: “Amerikan yayınevi Dstlry için erkek kahramanın ve vampirlerin yer aldığı yeni bir dizi üzerinde çalışıyorum. Doğaüstü şeyleri seviyorum ve eminim İtalya'ya da ulaşacaktır”, diye bitiriyor yazar. Bu arada hayranlar, ikinci sayısı Aralık ayında, üçüncü ve son sayısı ise Ocak 2025'te çıkacak olan 'Blasfamous'un ilk sayısının keyfini çıkarabilirler.