Mengen; Ya İstikrar Sağlanmalı Ya Fiyatlar Artırılmalıdır!

accur

New member
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube İdare Heyeti Üyeleri Kocaali ilçesinde okulları ziyaret ederek eğitim çalışanları ile bir ortaya geldiler.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Lideri ve Memur-Sen Vilayet Temsilcisi Murat Mengen Kocaali’de yaptığı açıklamada; Bugün Kocaali’de bakılırsav yapan eğitim çalışanlarımızla beraberydik. Biroldukça mevzuda istişarelerde bulunduk. Bilhassa alım gücünün düşmesi, 3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Meslek basamakları ve örgütlü gücün ehemmiyetine değindik. Eğitim çalışanlarımızın meselelerini yerinde dinledik, görüş, fikir ve tekliflerini aldık dedi.

Mengen; maaşlara yansıyan artırım oranını birinci ayda aşan enflasyon gerçeğine ve hayatın pahalılaşmasına deva üretilmesi davetinde bulunarak, “Enflasyonist ortamda ya eşel taşınabilir devreye girmeli ya da bir an evvel enflasyonun düşmesi sağlanmalıdır. İktisattaki dalgalanmaların, akaryakıt, güç ve besin fiyatlarındaki artışın şu an yalnızca ülkemizin değil, biroldukca ülkenin sorunu olduğunu biliyoruz. Besin meblağları, hayat pahalılığı olağan seyrini aşmış, işçinin, sabit gelirlinin telaşını artırmıştır. Her vakit söylemiş olduğimiz üzere, bir defa daha söylüyoruz. Sabit gelirli çalışan için en düzgün artırım, sıfır ya da fazlaca düşük enflasyon ile piyasa istikrarıdır; ya istikrar sağlanmalı ya da fiyatlar artırılmalıdır” sözlerini kullandı.

Enflasyonun yalnızca rakamsal bir data olmaktan çıktığını, bütün bölümlerin şahsen odak noktası hâline geldiğini kaydeden Mengen, “Önceliğimiz, enflasyonun durdurulması, enflasyona dair atılacak adımların kapsamının genişletilmesi, enflasyonla uğraşta topyekûn kararlı bir duruş ortaya konulması, eşel taşınabilir sistemi üzere ek önlemler alınarak alım gücünün korunması, başta kamu vazifelileri ve sabit gelirliler olmak üzere çalışanların enflasyona ezdirilmemesidir” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı