Mic ve Mollicone, Report ile röportajı sosyal medyada yayınladı

acidizing

New member
“Rapor Rai 3'ü kaybediyor… ama yardımcısı değil. Gazetenin sunduğu ve bu sabah Repubblica'nın haber yaptığı iddialar asılsızdır. Saygı duyduğum Fabrizio Russo, uluslararası galeri sahibi ve ulusal sergi küratörü olarak sektördeki herkesin tanıdığı tanınmış bir profesyoneldir. Kendisiyle ancak sanat piyasasının düzenlenmesine ilişkin girişimler vesilesiyle tanışma fırsatım oldu; vergi heyetinde yaptığım değişikliğin de gösterdiği gibi, sanat piyasasında KDV'nin ayarlanması ihtiyacından bahsettim.” Yani Oda Kültür Komisyonu Başkanı Instagram ve Facebook'ta Federico Mollicone.

“Kurumsal faaliyetim sergiler, müzeler ve kültürel miras konusunda kesinlikle yetkilidir – ilk imza yasa teklifi 'İtalya sahnede' sürecinin başlangıcında ve 'Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne eklenen Tablo A'da değişiklikler' teklifinde de görüldüğü gibi 26 Ekim 1972 tarihli, n. 633 sayılı, ortak imzacısı olduğum sanat eserleri, antikalar veya koleksiyon eşyalarına ilişkin katma değer vergisi oranının düşürülmesine ilişkin. Hem mevcut hem de önceki yasama organlarında çok sayıda gündem ve parlamento faaliyetlerinde değişiklik yapılmasının yanı sıra. Düşüncelerimin ve Report ve Repubblica tarafından sunulan kurumsal faaliyetlerimin herhangi bir şekilde çarpıtılması kanuna göre kovuşturulacaktır'' diye bitiriyor.

Fütürizm sergisi

“Bakan Giuli'nin, Meloni hükümetinin sergileri değil, siyasetin kendisine makro kültürel yönler verdiği, hükümetimizin bir kültür programıyla kazandığı Kültür Bakanlığı'nın sergileri olan büyük sergiler hakkında söylediklerine katılıyorum. Milyonlarca insan tarafından oy verildi” dedi Mollicone.

“Bunların arasında İtalyan sanat tarihinin, özellikle de 1911'den günümüze kadar tüm dünya avangardlarını etkileyen Fütürizm tarihinin değerlenmesi de var. Fütürizm, yeniden keşfedilmesi, okullarda değer verilmesi gereken küresel bir kültürel olgudur. Herkesin bildiği ve gurur duyması gereken bir şey: çünkü bu, Filippo Tommaso Marinetti ve tüm 20. yüzyılın avangardını etkileyen tüm fütüristler ekolü aracılığıyla İtalyan yaratıcılığıdır.”

Mollicone, Fütürizm konulu serginin ortak küratörü Alberto D'Ambruoso hakkında, Report muhabirinin “müfredatının eşit düzeyde olmadığı, ancak çalıştıktan bir buçuk yıl sonra olduğu” için görevden alındığının altını çiziyor : “Onunla hiç şahsen tanışmadım, sanmıyorum.” “Kurumsal bir faaliyet yapıyorum, bakanlıkta ne yaptıklarını biliyorum. İş kredilerinde kesinti olduysa bu her zaman ayıptır, çünkü kredi havuzunu daraltıyor; ama bence gerekliydi. bir maliyet sorunudur.” Mollicone daha sonra şunu tekrarlıyor: “Sergi hakkında konuşmak için Mazzantini ve Merlino ile Russo ile görüşmedim, kim söylediyse doğru değil. Bir yanlışlık olmadığı anlaşılıyor, ben Kültür Komisyonu başkanıyım, sergi sorumlusuyum. Müzeler, sergiler benim görevlerimin bir parçası olurdu. Russo ve birçok galeri sahibiyle birlikte pek çok şey yaptım ve bu durumda soru şuysa, ben de bunu talep ediyorum. cevap hayır: Küratörlük ve ödünç verme konusuna hiçbir zaman müdahale etmedim”.

“Fabrizio Russo'yu tanımayanlar, özellikle sanat alışverişleri ve sanat piyasası gibi konularda her zaman büyük konferansların kışkırtıcısı olan çok ünlü bir galeri sahibidir. Vergi değişiklikleri üzerinde çalıştığım bir konu var Heyet, sanat alışverişlerinde KDV'nin yüzde 5'e düşürülmesi konusunda bunu İtalya'da Fabrizio Russo'nun da aralarında bulunduğu pek çok galerinin önderlik ettiği bir kültür hareketinin teşvikiyle sunduk ve tanıttık. Geçen yılki mali delegasyonda Fransa ve Almanya ilk sırada yer aldı; bu, sanat galerilerinin ve satıcıların çoğunluğunun bu ülkelere taşınmasıyla sonuçlandı.”