MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçının sonunda alana girerek oyuncuya saldıran taraftar gözaltına alındı

semaver

New member
İl Emniyet Müdürlüğünün toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, “4 Eylül Pazar günü Eryaman Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ve Beşiktaş kale gerisi tribününden saha içine atlayarak Beşiktaşlı futbolculara fiziki atakta bulunan B.Ö. isimli şahıs gözaltına alınarak hakkında gerekli süreçler başlatılmıştır.” sözü kullanıldı.

“Beşiktaş topluluğundan da özür diliyorum”

Spor Toto Harika Lig’in 5. haftasında, alanında Beşiktaş’a 3-2 yenilen MKE Ankaragücü’nün Lideri Faruk Koca, alana giren taraftarın, Beşiktaşlı bir futbolcuya tekme atmasına ait, “Bu yapılan aksiyon en epeyce Ankaragücü’ne ve Ankaragücü topluluğuna ziyan vermiştir. Hakikaten bu manada üzgünüm ve Beşiktaş topluluğundan da özür diliyorum.” dedi.

Koca, maçın akabinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maçtan çok maçın akabinde yaşanan olayların hatırlanacağını belirten Koca, şu tabirleri kullandı:

“Bir taraftarın 4 metreden atlayıp koşup sahanın ortasında bir Beşiktaşlı futbolcuya yaptığı hareketi şiddetle kınıyorum. İsimli makamlar gerekli süreçleri yapacaktır. Bu yapılan hareket en hayli Ankaragücü’ne ve Ankaragücü topluluğuna ziyan vermiştir. Nitekim bu manada üzgünüm ve Beşiktaş topluluğundan da özür diliyorum. Bu manada yapılması gereken, bizim atacağımız hangi adımlar var ise bunu atmaya hazırız. Yaşanan olaylar ortaya çıkacaktır. Maalesef Beşiktaşlı genç oyuncunun yaşanan hadiselerden daha sonra hem yedek kulübesine ve birtakım futbolculara yakışmayan tabirler, küfürlü sözlerle tahriki kelam konusudur. Biraz daha olaylar ayrıntılı incelenip tespit edilip açıklama yapılacaktır.”

“Hak etmediğimiz bir puanı almak istemediğimizi tekraren söylemiş oldum”

Beşiktaş ile oynadıkları maçların fazlaca gergin geçtiğini söyleyen Koca, burada hakem kararlarına azami dikkat edilmesi gerektiğini lisana getirdi.

Hakem kararlarının orantısız olmaması gerektiğini vurgulayan Koca, “Hak etmediğimiz bir puanı almak istemediğimizi tekraren söylemiş oldum. Maalesef kimi kararların, zorlama kararlar olduğunu, bilhassa hayati değer arz eden konumlarda zorlama olduğunu görüyoruz. Bir gerçek var ki büyük gruplarla ilgili Anadolu’da aleyhte bu çeşit kararlar veriliyor. Biraz daha itidalli davranmak gerekir. Bilhassa bizim oyuncularımızın gösterdiği performansın karşılığı bu olmamalıydı. Kimi kararlardan dolayı bu biçimde bir sonuç elde etmemizden dolayı da hüznümüzü tabir etmek istiyorum. Bütün oyuncularımı performanslarından dolayı kutluyorum.” dedi.

“Yanlışın gerisinde durmayız”

Koca, tekrar bu biçimde olaylar yaşanmamasını dileyerek şunları kaydetti:

“Biz kendimizin yapması gereken müdahaleler ve cezalar ne var ise onu da yaparız. bu biçimde bir kompleksimiz yok. Yanlışın gerisinde hiç bir vakit durmayız, durmayacağız da. Bu bir oyun, centilmence geçmesi lazım. Ahmet liderimizle (Çebi) birlikte bu sene Ankaragücü-Beşiktaş topluluğunu daha yakınlaştıracak aksiyonlar yapmamız gerektiğini söylemiş oldum. Bu da yapacağız. Ben gideceğim Beşiktaş taraftar derneklerine onlarla oturup sohbet edeceğim. Ahmet lider gelecek bizim derneklerle sohbet edecek. Zira Ankaragücü-Beşiktaş maçlarının bu biçimde gergin geçmesinin Türk futboluna hiç bir katkısı yok, olamaz da. Bilhassa yöneticiler olarak bu sorunun tahliliyle ilgili acilen adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum.”