Murat Sancak: “Hakem kararlarının benimle ilgisi yok”

semaver

New member
Adana Demirspor Lideri Murat Sancak, Beyaz TV’de canlı yayında açıklamalarda bulundu.

MHK’nın 12 hakem için aldığı sonucun Tahkim Konseyi tarafınca bozulmasının konuşulduğu sırada programa konuk olan Sancak, “Beşiktaş maçından daha sonra bir açıklama yaptım. ‘Sayın federasyon liderim, sayın MHK liderim hakemlerin ortasından FETÖ’cüleri temizleyin’ dedim. Şu hakem FETÖ’cüdür diye bir telaffuzum olmadı. Gönderilen hakemlerle ilgili MHK liderinin açıklaması var. Daha evvelki çalışmalarımız diye. Bunların benim açıklamalarımla bir alakası yok.” sözlerini kullandı.

“BENİM AÇIKLAMAMLA OLMADI”

Murat Sancak ayrıyeten, “Ben bir telaffuzda bulundum, bunu araştıracak olan ben değilim. Bunu devletimizin, federasyonun, MHK’nın araştırması lazım. Hakemlerin gönderilmesi benim açıklamalarımla olmadı.” açıklamasını yaptı.

MURAT SANCAK NE DEMİŞTİ?

Adana Demirspor Lideri Murat Sancak, Muhteşem Lig’de 1-1 birliktee kaldıkları Beşiktaş maçından daha sonra şu açıklamaları yapmıştı:

“Bunlar hazırlıklı gelmişler. Sayın Nihat Özdemir liderim, hakemlerin içerisindeki FETÖ’cüleri temizle liderim. Bunlar daima FETÖ’cülerin yapıtı. Her kurumda Emniyet’te, Askeriye’de FETÖ’cüler vardı da hakemlerin içerisinde mi yok! Onun için Liderim, MHK Liderim sizlerden rica ediyorum. Bu FETÖ’cü hakemleri temizleyin. Bugün az daha katliam olacaktı. Bütün taraftarları galeyana getirdi. Kâfi lakin artık yeter! Bu kadar hakemlere takviye olan biri olarak seyircilerin beni eleştirdiği yerde, hiç bir vakit hakem eleştirmedim. Yeni gelen MHK Liderini bile aradım. En büyük takviye benden olacak fakat yeter! Sayın Nihat Özdemir liderim, lütfen ve lütfen federasyondaki FETÖ’cüleri temizle! Bütün kurumlarda FETÖ’cü varken, TFF nasıl tertemiz? Geçmişte istediklerini şampiyon yaptılar, istediklerini düşürdüler. Bırakın bu işleri! Türk futbolu bu yüzden gelişmiyor. Bırakın güzel oynayan kazansın! niye müdahale ediyorsunuz? Ben konuştum diye, TFF beni terbiye etmeye kalktı! Rizespor Lideri ‘Silahı getirin, öldüreceğim’ dedi, 15 gün verdiler. Ali Ağaoğlu’na 15, Ali Koç’a 15, Murat Sancak’a 421 gün! Kimileri diyor ya ‘Hükümet tarafınca kollanan takım’ diye, zerer kadar alakası yok. Hiç de takviye almayan ekibiz. TFF’nin artık bunları temizlemeli. Sekreterinden, kapıdaki adamına kadar FETÖ’cüleri temizlemeliler. MİT ile işbirliği mi yapar bilmiyorum lakin bu isimler biliniyor.”