Mustafa Koç Spor Mükafatı ‘Adım Adım’ın oldu

semaver

New member
Bu yıl altıncısı düzenlenen, Mustafa V. Koç’un anısını ve bu alandaki vizyonunu yaşatmak hedefiyle hayata geçirilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”nün sahibi, fizikî aktivite ve spor aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına kaynak sağlamayı, güçlendirmeyi hedefleyen “Adım Adım” oluşumu oldu.

Koç Holding tarafınca, Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle düzenlenen ve kalıcı teması, “olimpik bedellere katkı” olarak belirlenen ödül, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun da iştirakiyle evvelki gün düzenlenen merasimle birinci sefer bir kuruma verildi.

Ödülü alan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur’u birinci kutlayan İBB Lideri Ekrem İmamoğlu oldu.

“Adım Adım”ın eş kurucuları İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, mükafatı Koç Holding İdare Konseyi üyesi ve heyet lideri Caroline N. Koç’un elinden aldı. Gecenin özel konuğu olarak Olimpik Atıcı Danka Bartekova da merasimde yer aldı.

Holdingden yapılan açıklamada, “Adım Adım Oluşumu’nun kuruluş ideolojisini oluşturan beraberlik, ekip ruhu, yardımseverliği ön plana çıkarma üzere pahaların yanı sıra bireylerden başlayarak kitleleri ve toplumu spor yapmaya teşvik etmesi, gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu dijital platformu olan Yeterlilik Peşinde Koş Platformu’nu kurması niçiniyle mükafata layık görüldüğü” açıklandı.

Fenerbahçe Lideri Ali Koç, daha evvel mükafatı kazanan şampiyon sportmenler İbrahim Çolak ve Unsur Özyüksel ile bir ortaya geldi.