Mustafakemalpaşa’da Kazanlar Rahmet İçin Kaynadı

accur

New member
Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafınca gelenek haline getirilen Hicri Yılbaşının başlangıcı olarak kabul edilen Muharrem ayı ötürüsıyla kazanlar dolusu aşure ikramı bu senede ağır ilgi gördü.

Paylaşmanın değerine vurgu yapan Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar ‘’ Bolluk ve rahmetin simgesi aşuremizi ağız tadıyla bu senede ilçe halkımızla birlik olup paylaşmanın memnunluğu içerisindeyiz.’’ Dedi.

Adnan Menderes Meydanı’nda kurulan özel stantlarda vatandaşa tek tek aşure ikramında bulunan Lider Kanar binlerce kişi ile aşurenin rahmetini paylaştı. 3000 bireye ulaşan aşure ikramıyla Adnan Menderes Meydanı dolup taşarken kurulan masalar yardımıyla birlik ve birliktelik ruhu yaşandı.

İkinci kere Covid-19 testi müspet çıkan Lider Kanar karantinasını tamamlayıp nazaranv başına geçtiği birinci gün halkın sıcak ilgisiyle karşılaştı. İlçe halkıyla hasret gideren Kanar, günün mana ve değerine içeren şu kelamları paylaştı; Çok şükür hastalığı atlatıp vazifemin başına sapasağlam döndüm. Karantina dönemimde geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik ve birlikteliğimizi hissettiğimiz bu özel günlerde her sene olduğu üzere bu senede ağır ilgi nazarann aşure ikramımızı gerçekleştirdik. Allah birlik ve birlikteliğimize zeval vermesin. Muharrem ayı mana olarak ‘’hürmete layık’’ demektir, bizde bu hürmetli günlerde birlik ve birlikte olarak, asırlardır sürdürülen geleneği halkımızla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu manada tüm vatandaşlarımızın Hicri Yılbaşını ve Muharrem Ayını kutluyorum.’’ Dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı