Nevşehir’de görme engelli adamdan eşinden kalan araca vefa

Zakariya

New member
Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaşayan görme engelli Ömer Kavak, 6 yıl evvel kaybettiği eşinin emanetine sahip çıkıyor.

1979 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Astsubay olduğu dönemde misyon başındayken rahatsızlanan Kavak, 1982 yılında gözlerini büsbütün kaybetti.

Engeline karşın her ay arabası temizliyor

Aradan geçen yılların akabinde 1992 yılında eşine araba alan yaşlı adam, eşinin vefatının akabinde hiç nazaranmediği araca her ay nizamlı olarak bakım yapıyor.

Kullanamamasına karşın arabası satmayan Kavak, yılda bir kere de cila yapıyor.

Her hafta sonu Kapadokya’yı geziyor

Arkadaşı yardımıyla her hafta sonu Kapadokya bölgesinde araçla gezen Ömer Kavak, araca olan hasretini de bu sayede gideriyor.

“Satmayı düşünmüyorum”

Aracını yıkarken bez kullanmadığını söyleyen görme engelli Ömer Kavak yaptığı açıklamada, “Aracım 1993 model Serçe. Merhum eşim kullanıyordu. Her tarafı özgün ve 34 bin kilometrede. Ayda bir yıkıyorum. Her yıl ağustos ayında da kesinlikle arabayı yıkayıp cila yapıyorum. Merhum eşim bir otomobilimiz olmasını epeyce isterdi. Mesken mi otomobil mı diye sordum. O da otomobil olsun dedi. Ben de taksitle bu Serçe arabayı aldım. Satmayı düşünmüyorum.

birtakım bazı arkadaşım ile bir arada cumartesi ve tatil günleri dolaşıyorum, bir arada geziyorum. Zevkle hortumu takıyorum. Aracımı bezle yıkamıyorum. Bezle yıkadığım vakit birtakım yerleri kaçıyor. Elimle yıkadığım vakit, neresi yıkanmamış biliyorum. Aracımı evvel yıkayarak kuruluyorum, çabucak sonrasındada cila yapıyorum
” halinde konuştu.

“Gözlerimi kaybedince tekrar araç kullanamadım”

Gözlerini kaybetmedilk evvel yalnızca 6 ay araç kullandığını söyleyen Kavak, “Bu aracı hiç sürmedim. 1979 yılında bir araç almıştım. Yalnızca 6 ay araç kullandım. sonrasındasında gözlerimi kaybedince tekrar araç kullanamadım. daha sonradan görme engelli olduğum için hayalimde sık sık otomobil sürerdim” şeklinde konuştu.

“Ömer abi araç kullanıyormuş üzere etkilenir”

İHA’nın transferine göre; Ömer Kavak’ın arkadaşı Ersan Diler de açıklamasında, “Tatil günlerinde Ömer ağabey ile birlikte geziyoruz. Aracı ben kullanıyorum. Ömer abi de araç kullanıyormuş üzere etkilenir. Gezmediğimiz gitmediğimiz yer yok” dedi.