Nihat Özdemir’in istifasının perde ardı muhakkak oldu!

semaver

New member
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Nihat Özdemir, idare toplantısında, epey yorulduğunu, üzerine fazlaca gelindiğini söz etti, “Aileme, işime ayıracak vaktim olmuyor. Torunlarımı goremiyorum. O kadar çalıştık, karşılığı bu olmamalıydı” diyerek istifasını verdi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Nihat Özdemir, TFF İdare Konseyi ile yaptığı toplantıda arkadaşlarını sakin kalmaya davet etti, “Reaksiyon gösterip sakın istifa teşebbüsünde bulunmayın” telkininde bulundu. Bir üye de, “Haziran ayına kadar bekleyin, mali genel heyet ile bir arada seçim yapılsın” dedi. Özdemir ise, “Bu da olmaz, bu biçimde güvenoyu arayışı üzere anlaşılır” diyerek bunu kabul etmedi.

“GÖRMEK İSTEMİYORUM”

İdare heyeti toplantısına gelen Özdemir, evvel üç gündem unsurunu hatırlattı ve Mehmet Baykan’ın yerine geçecek lider vekili olarak Mustafa Çağlar’ı önerdi. Çağlar’ın seçilmesinin akabinde profesyonellerin dışarıya çıkmasını isteyen Nihat Özdemir, “Bugün itibariyle federasyon başkanlığı nazaranvinden istifa ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. İnanın, futbol konuşmak, maç izlemek bile istemiyorum. Kulüp liderlerini görmek dahi istemiyorum. Birbirlerinin yüzüne gülüyorlar, daha sonra görüşmede demediklerini bırakmıyorlar” diye konuştu.

“HADİ BUYRUN BAKALIM”

sonrasındasında, arkadaşlarıyla bir arada Kulüpler Birliği Vakfı ile yapılacak naklen yayın toplantısına geçen Özdemir, beIN Sports’un son teklifini liderlere anlattı. “Bu benim son bakılırsavimdi, istifa sonucu aldım” diyerek kelamlarına devam eden Özdemir, “Bu işi kendi aranızda çözersiniz. Hakkınızı helal edin” dedi. O sırada TFF yöneticisi Nuri Akın, Fenerbahçe Lideri Ali Koç ile Başakşehir Lideri Göksel Gümüşdağ’a dönerek, “Hadi buyurun bakalım. Çok istiyordunuz. Bundan daha sonra neler olacak daima birlikte nazaranceğiz” derken, Özdemir de odayı terk etti.

“niçin BEKLEDİN?”

YENİ VEKİL ÇAĞLAR

Nihat Özdemir’in istifasının akabinde süratli bir toplantı gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu İdare Şurası, aldığı kararla, 1. Lider vekili Servet Yardımcı’nın, vekâleten başkanlık koltuğuna oturduğunu deklare etti. TFF ayrıyeten, Yardımcı’nın başkanlığa geçmesi, başka lider vekili Mehmet Baykan’ın da istifa etmesi niçiniyle Mustafa Çağlar’ın da yeni lider vekili bulunmasına karar verdi.

ÜÇ AY İÇİNDE SEÇİM

Özdemir’in ayrılığı daha sonrasında TFF statüsündeki unsurları işletecek olan Futbol Federasyonu İdaresi, üç ay içerisinde seçime gidecek. TFF’nin, olağan mali genel heyeti, seçimli genel şuraya çevirmeyi planladığı tabir edildi. Fakat yeni gelecek idare heyeti, bir daha statü gereği bir yıl vazife başında olabilecek. Bu sürecin akabinde bir seçim daha yapılması zarurî olarak görülüyor.