Olaylı maçın akabinde Ankaragücü ve Beşiktaş’tan birlik mesajı!

semaver

New member
Süper Lig kulüplerinden liderler ile yöneticiler, birlikteinde futbolcu ve teknik yöneticilerle bir arada TFF’nin Riva’daki tesislerine gelerek TFF Lideri Mehmet Büyükekşi ve yöneticilere yapılan akın niçiniyle hem geçmiş olsun dileklerini ilettiler tıpkı vakitte futbol ailesinin birlik ve birliktelik ortasında olduğunun bildirisini verdiler. Akabinde Kulüpler Birliği Vakfı Lideri Ali Koç, Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi ve MKE Ankaragücü Lideri Faruk Koca, MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçı daha sonrası yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TÜRK FUTBOLUNA YAPILMIŞ BİR ATAK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kulüpler Birliği Vakfı Lideri Ali Koç, vakit zaman gayretlerde gerginliklerin olabildiğini tabir ederek, “Kulüpler Birliği Vakfı olarak Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşanan olayın yalnızca Beşiktaş’a değil Türk futboluna, kulüplere ve futbolculara yapılmış bir akın olarak görüyoruz. Ne yazık ki 10 binlerce kişinin seyrettiği maçlarda olmasını istemeyiz fakat vakit zaman bu biçimde olaylar olabiliyor. Burada değerli olan hadiselerden daha sonra kulüplerimizin, federasyonun ilgilediği bireylerin sergilediği duruştur. Buna karşılık 1 kişinin tribünden atlayıp yaptığı kabul edilemez vahim hareketin de bütün bir camiayı esaslı bir camiayı bağlamaması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah burada yaşanan olaylar bir diğer maçta yaşanmaz. tıpkı vakitte hem Beşiktaş hem Ankaragücü liderleri aslına bakarsanız kendi ortalarında konuştular” dedi.

“YAŞANAN hadiselerden BÜYÜK HÜZÜN DUYUYORUZ”

MKE Ankaragücü Lideri Faruk Koca, “Ben de Kulüpler Birliği Liderimiz Ali Koç’a ve Beşiktaş Kulübü Liderimiz Ahmet Işık Çebi’ye teşekkür ediyorum. Maalesef konut sahibi biz olduğumuz için yaşanılan olayların sorumluluğu bize ilişkin, işin tabiatı gereği biraz evvel Ali Koç liderimizin da söz ettiği üzere 1 tane taraftarın 4 buçuk metrelik bir çiti aşarak alanda futbolcuyu tartaklamasını asla kabul etmediğimizi bir sefer daha tabir etmek isterim. Bu olaylar en epey konut sahibi olan grubu cezalandırmaktır. 10 binlerce insan coşkuyla maçı izlerken 1 kişinin, 2 kişinin yaptığı aksiyonu maalesef bütün camiayı töhmet altında bırakıyor. Bundan hem maçtan evvel hem maçtan daha sonra yaşanan hadiselerden dolayı, Beşiktaş liderinden ve topluluğundan özür dilediğimi belirtmek istedim. Bu bizim kendi irademizle ve o yaşanan gelişmeler kararı aldığımız bir karardı. Ancak maalesef biraz evvel Ali Koç liderimizle genel görüşmede kimi basın mensupları televizyon ekranlarında, güzel olmayan incitici sözler ve liderleri ve kadroları töhmet altında bırakan sözler kullanıyorlar. Maalesef, bunlar bundan besleniyorlar yeniden söz ediyorum. ‘Biz Ankaragücü topluluğu olarak yaşanan hadiselerden büyük keder duyuyoruz.’ Özür dilemek bir fazilettir. Mesken sahibi ekip olarak bizden kaynaklı sorun olmuş olabilir. Biz bu cins halleri birilerinin tehdidi ve egosundan dolayı yapmayız, bunu tekrar söz etmek istiyorum. Liderden ve topluluktan yeniden özür diliyorum. En kısa müddette Beşiktaş taraftar kümesi ve liderine ziyarete gideceğim. Liderim da büyük ihtimalle Ankara’ya geldiğinde bizim taraftar kümelerimizi ziyarete gelecektir. Bizim işimiz, bütün camiayı yönetmektir, tansiyon arttıracak hiç bir hal ortasında olamayız. Bir şey daha düzeltmek isterim, dün o taraftar mahkemeye çıktı. Şundan emin olabilirsiniz, Ankaragücü idaresi sürece hiç dahil olmadı. Taraftar kümesi ve taraftar kümesi avukatları sürece dahil olmuş. Zira bu biçimde bir hareketin yanında olmak bize yakışmaz bundan daha sonra da bu biçimde bir şey olmayacak bundan emin olun. Ankaragücü topluluğu taraftarı büyük bir topluluktur, en epeyce onlar üzüldü. Birkaç kişinin yaptığı aksiyonu tasvip etmiyorum” diye konuştu.

“BİZLER BİRBİRİNİ SEVEN SAYAN BİR CAMİAYIZ”

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi ise “Ali Koç Liderime teşekkür ederiz. Faruk liderim ben de teşekkür ediyorum. Ankaragücü Kulübü’nü temsil eden en üst lider ve idare şurasının gösterdiği nezakete naifliğe ve özür dilemesine ben de canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim için ziyadesiyle kafidir. Liderim teşekkür ederim epeyce naziksiniz, ben de biliyorum bütün olaylar bir topluluğa mal edilemez. Buradan söylemek istediğim şu; Beşiktaş taraftarı buradan fırsat bulmuşken seslenmek istiyorum. Bu cins olayların yaşanmamasını için tüm Beşiktaş taraftarını ve topluluğunu hassasiyete davet ediyorum. Bilhassa bu hatası işleyen kişinin yahut şahısların cezalandırılması için gerekeni yapılacağını ümit ediyorum. Hepimize geçmiş olsun diliyorum. Hiç kimseye fırsat vermemek ismine, bütün her insanın görmesi gereken bir tablo sergilendi. Bizler dışarıdan goremediğiniz kadar birbirini seven sayan bir topluluğuz. Bunu artık taraftarların görmesini istirham ediyorum” biçiminde konuştu.