Oliviero Toscani, son röportajında hastalık ve ölüm düşüncesi

acidizing

New member
“Tedavi edilemez bir hastalığım var, ne kadar ömrümün kaldığını bilmiyorum.” Oliviero Toscani, geçen 28 Ağustos'ta yılda 40 kilo verdikten sonra bunu dile getirdi. Bugün 82 yaşında hayatını kaybeden fotoğrafçı, amiloidoz hastasıydı ve durumunun kötüleşmesi üzerine Cecina Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tam olarak 'Il Corriere della Sera' ile yapılan röportajda Toscani, 2023'ten itibaren kendisini etkileyen ciddi hastalık olan amiloidozun ardından hayatının nasıl değiştiğini anlatmıştı.: “Geçen Haziran ayının sonunda bacaklarım şişmiş bir halde uyandım, Val d'Orcia'daydım. Yürümekte zorluk çekmeye başladım. Hastanede bana kalp sorunu teşhisi kondu. Ağustos ayının sonunda Pisa'ya gittim. Santa Chiara ve oradan da kalp ameliyatının tarihine karar verdiğimiz Cisanello'ya 20 Eylül civarında. Arkadaşım Francesco Merlo, Bergamo'daki Giovanni XXIII'de kardiyolog olan kuzeni ile beni ziyarete geldi: inanılmaz bir doktor yaptı. Diğer testler için onlara gittiğimde hemen Pisa'daki Dr. Michele Emdin'i aradılar; bu doktor bende olduğunu düşündükleri hastalık konusunda uzmandı: amiloidoz.”

Toscani aynı röportajda ölümden korkmadığını da itiraf etmişti: “Yeter ki canımı acıtmasın. Zaten çok fazla ve çok iyi yaşadım, çok şımarık biriyim. Hiç yaşamadım.” usta, maaş, her zaman özgürdüm.”

Röportajda Toscani, hastalığın zayıflatıcı doğasını ve günlük yaşam üzerindeki etkisini anlattı.: “Proteinler bazı hayati noktalara yerleşip vücudu bloke ediyor ve ölüyorsun. Tedavisi yok. Bir yılda 40 kilo verdim, artık şarap bile içemiyorum, ilaçlardan tadı değişiyor.”

Toscani, röportajında şöyle devam etti: “Ne kadar ömrümüz kaldığını bilmiyoruz.” “Elbette böyle yaşamak beni ilgilendirmiyor. Arkadaşım Cappato'yu aramam lazım, onu çocukluğundan beri tanıyorum. bir çocuk. Ara sıra öyle hissediyorum bunu daha önce de söyledim ve bana aptal olup olmadığımı sordu.” “Beni güldürüyor: İşin güzel yanı, kendimi bu durumda bulacağımı hiç düşünmemiştim; bu, yüzleşilmesi gereken yeni bir durum. İşin güzel yanı, artık ülkeyle, aileyle, mülkle, devletin mahvolmasıyla ilgilenmiyorsun. Adam.”