Osmangazili muhtarlardan güneydoğu vilayetlerine ziyaret

accur

New member
Osmangazi Belediyesi, ilçede bakılırsav yapan muhtarlar için Güneydoğu vilayetlerine seyahat programı düzenledi. 5 gün süren seyahatte 5 farklı kenti gezerek Bursa’ya dönen muhtarlar, Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.

Osmangazi Belediyesi, büyük bir fedakârlık ve özveriyle nazaranvlerini yerine getiren muhtarlara hoş bir jest yaparak güneydoğu vilayetlerine seyahate gönderdi. Düzenlenen kültürel seyahat programı ile muhtarlar, ‘Anadolu Medeniyeti ve Mezopotamya Medeniyetinin’ kesiştiği Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Bu özel seyahatte Osmangazili muhtarlara, Osmangazi Belediye Lider Yardımcısı Halil Döner de eşlik etti. Osmangazili muhtarlar, Diyarbakır seyahatinde HDP vilayet binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Diyarbakır annelerinin acılarını yüreklerinde yaşadıklarını söz eden muhtarlar, ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren Diyarbakır annelerine, Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ın selamını ileterek kendileri için gönderdiği armağanları takdim etti.

“Devletimizin yatırımları ile bilakis göçün yaşandığını görüyoruz”

Yoğun iş temposunu düzenlenen seyahat programı ile üzerlerinden bir nebze de olsa atma fırsatı bulan muhtarlar, kendilerine her mevzuda dayanaklarını esirgemeyen Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek seyahat programı için teşekkürlerini iletti. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde muhtarlar ile bir ortaya gelen Lider Dündar, “Ben de geçtiğimiz yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu ilerimize bir seyahat yaptım. Tarihiyle, kültürüyle ve toplumsal yapısıyla insanı kendine hayran bırakan bu hoş kentlerimizi muhtarlarımızın da görmesini istedik ve bu seyahat programını düzenledik. Terörden dolayı maalesef ki o bölgelerdeki kentlerimizden batıya yanlışsız ağır bir göç yaşanmış. Çok şükür terör belası bitti. Şuan devletimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde önemli yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar ile geriye dönük göçün de başladığını görüyoruz” dedi.

“İç turizmin hareketlenmesi gelişimi de birlikteinde getiriyor”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi vilayetlerinin hepsinin tarihi ve turistik biroldukça noktayı barındırdığına dikkat çeken Lider Dündar, “Ülkemizin doğusu önemli bir turizm potansiyeli barındırıyor. Turizm firmalarının doğu vilayetlerine epeyce sayıda tıp düzenlediğini görüyoruz. Gerek çeşit şirketleri ile yapılan gerekse de ferdî seyahatler tanıtım noktasında olumlu bir katkı sağlıyor. Doğu vilayetlerinde yaşayan insanların batı kentlerinde oturan bir akrabası kesinlikle vardır. Akraba ziyareti hedefli olarak illaki batıya gelmiştir. Bizim, batıdaki vatandaşların doğudaki vilayetlerimizi ziyaret etmesini sağlamamız gerekiyor. İç turizm hareketlenmesi ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişimi de birlikteinde getiriyor. Avrupa’ya gittiğimizde iç turizmin epeyce hareketli olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda bu süreci yaşıyor. Muhtarlarımız üzere seçilmiş ve toplumu temsil eden şahısların o kentleri ziyareti etmesi ise farklı bir kıymet taşıyor. Ben, sizler ismine hoş ve faydalı bir seyahat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Mandacı: “Koca yürekli bir lidere sahibiz”

Osmangazi Muhtarlar Derneği Lideri Burhan Mandacı da, seyahate katılan tüm muhtarlar ismine Lider Dündar’a teşekkürlerini sunarak, “Mustafa Dündar Liderimiz, her vakit bizim yanımızda yer alıyor. Takviyelerini bizlerden esirgemiyor. Ne problemimiz var ise kendisine iletiyoruz ve liderimiz da sıkıntıların tahlili noktasında her vakit bizlere yardımcı oluyor. bu biçimde ‘Koca Yürekli’ bir lidere sahip olduğumuz için hayli şanslıyız. Çok hoş bir seyahat yaptık. Tarihi ve kültürel yerleri gezdik. Sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Mandacı, konuşmasının sonunda seyahat sırasında Güneydoğu vilayetlerinden aldıkları ikramları Lider Dündar’a takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı