Paola Barale ve menopoz ‘tabu’: “Arzu kaybolmaz”

acidizing

New member
“Menopozla ilgili ortadan kaldırılacak büyük bir efsane var; arzu edildiğinizi hissedemezsiniz ve bunu arzulamamalısınız. Ben durumun böyle olmadığının canlı örneğiyim: İstiyorum, arzulanıyorumve sizi temin ederim ki bu mümkün ve güzel. Bir kadının hayatındaki önemli bir değişiklikten sağ çıkmayı değil, onu dolu dolu yaşamayı istedim.” Paola Barale o gün Adnkronos’a açık yüreklilikle anlatılır: menopoz konulu kitabı (‘Bu dünyanın sonu değil’, Sperling & Kupfer) küçük bir mucizeyi başardı: Saygıdeğer Martina Semenzato’nun ülkemizde ‘dikenli’ olmaya devam eden bir konudaki tabulara son veren bir önergesine hayat vermek .

“Bana söyleselerdi inanmazdım: Temsilciler Meclisi’nde kitabımın temasıyla ilgili bir önerge sunuyordum” diyor şov kızı – Herkes bana cesaretim olduğunu söylüyor ama ben cesur değilim. Doğa Hayattaki bu değişimi kısa sürede yaşamamı sağladı ve bunu bir kapının kapanıp diğerinin açıldığını düşünerek yaşadım.” Barale’nin öğrendiklerini anlattığı kitabında da bir yaşam hafifliği var: “42 yaşımdayken aklıma geldive bunun çok erken olduğunu düşündüm. Bunun yerine, kitabı yazarak ve doktorlarla konuşarak bunun hiç de nadir görülen bir şey olmadığını anladım: Bu kendimi biraz daha az yalnız hissetmemi sağladı, “diye açıklıyor. İkinci olarak da buraya geldim.” Yüksek stresli bir dönemden sonrabu nedenle kadınlara bir uyarı: Büyük acıların veya güçlü stresin buna neden olabileceğini bilin, dengenizi korumaya çalışın”.

Gösteri kızı, klimakterik dönemde uygulamaya konulması tavsiyesi konusunda temkinli davranıyor ve uzmanlara başvurmayı öneriyor: “HRT, hormon replasman tedavisini takip ettim, ancak tüm kadınların buna hazır olmadığını biliyorum, doktorunuza sormak daha iyi olur.” doktorlar “. Barale, bu dönemle psikolojik olarak nasıl başa çıkılacağı konusunda güvence veriyor: “Şunu söyleyebilirim ki teslim olmuş hissetmemelisin, bunun hakkında konuşun, kendinizi kapana kısılmış hissetmeyin, binlerce alternatif olduğunu ve bunun çok kişisel bir yolculuk olduğunu bilin. Otuz yaşında menopoza giren bir kadın kendini yanlış hissedemez ve hissetmemelidir, huzur içinde yaşanması gereken doğal bir şeydir.”

Tüm kadınların Paola Barale olmadığına ve bunun onun için daha kolay olabileceğine itiraz ederseniz, bunu zarif bir şekilde geçiştiriyor: “Ben bir kahraman değilim, onunla aynı durumu yaşayan birçok kadının sözcüsü olmayı seviyorum. ben”, diye açıklıyor Adnkronos’a. Ve şunu açıklıyor: “Birkaç yıldır yalnızım yani artık bu benim için bir konu değil, bu konuyu konuşacak bir ortağım yok. Ancak samimi bir bakış açısıyla bakıldığında bunun hiçbir yansıması olmadı çünkü bana yardım eden uzmanlara başvurdum.”

Menopozun avantajlarının neler olduğunu belirtmesi gerekirse sunum yapan kişi biraz düşünür: “Elbette ki eğer partneriniz varsa prezervatifi veya hap kullanımını unutabilirsiniz Doğum kontrolünü kullanın ve kendinizi özel ve cinsel faaliyetlerinize adayın, böylece bundan daha çok keyif alırsınız, diyor Barale. O zaman daha bilinçli olursunuz, vücudunuzu daha iyi tanırsınız ve diğer kişiye nasıl yaklaşacağınızı daha iyi bilirsiniz. Ve daha sonra artık hijyenik ped satın almanıza gerek yok, bu bir masraftır ve aynı zamanda oldukça ağır bir aylık sıkıntıdır.”

Ancak kendisini diğerlerinden ayıran açık sözlülüğüyle hemen ardından şunu ekliyor: “İlk başta süpermarkete gittim, raflarda gördüm ve biraz özledim. Ama sonra çok seyahat eden ve çok sık ziyaret eden ben, sıcak yerlere ve denize, bunları kullanmak zorunda olmamanın özgürlüğünü takdir ettim.” Hayatta hafifliğe ihtiyacımız var: Sonuçta Barale’nin vermese de verdiği en iyi tavsiye bu.

(Ilaria Floris tarafından)