'Penis kıskançlığı' Marzia Roncacci'nin kitabında kadın olmanın değerini anlatıyor

acidizing

New member
“Bu kitabı yazma fikri, profesyonel hayatımın belirli bir noktasında, muhtemelen iş dünyasında daha güvenilir, daha güçlü olmak için davranışlarımda 'erkekleşmiş' olmamdan kaynaklandı ve bunu fark ettim. bir hataydı, büyük bir hataydı. Kadının değerini, kadınsı özelliklerini yüceltmeli ve bunları asla saklamamalıyız.” Her sabah Rai2'de yayınlanan 'Tg2 Italia Europa' bilgi programının sunucusu gazeteci Marzia Roncacci, 'Penis Envy' (Frascati & Serradifalco yayıncıları) kitabını Sigmund Freud'un teorisinden başlayarak (penis kıskançlığının kusurlu algısı) bu şekilde açıklıyor. Küçük kız, erkek cinsel organından yoksun kendi bedenine sahip) kendi deneyimini anlatarak, bu kavramın bugün hala anlamlı olup olmadığını kendine sormalı.

Bugün, 16 Aralık Pazartesi günü kitapçılarda satışa sunulacak olan bu cilt, gazetecinin kişisel deneyiminin 68'in tarihi ve politik olaylarıyla iç içe geçtiği yeni nesillere hitap etmeyi amaçlayan bir tür manifestodur. Yeni sosyal yaşamın keşfinden, özel ve iş özgürlüğü ihtiyacına, aşka, cinsiyete, evliliğe kadar tüm bunlar, cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırarak kendi değerinin farkına varabilen bir kadının doğrudan bakış açısıyla anlatılıyor.

“Hiçbir zaman bir kitap yazmayı düşünmedim, ancak bana teklif edildiğinde – Roncacci'nin bildirdiğine göre – bu fırsat üzerinde düşünmeye yönlendirdiğinde, birkaç ay sonra şöyle dedim: 'Tamam, bir metin olduğu sürece yapılabilir okuyucu için kesin bir amaç ile'. Ben de öyle yaptım. Hayatım yalnızca önemli tarihi, politik ve gelenek konularını geliştirmek için bir araçtır”.