“Piç Hikayeleri'nde sıradan kahramanların hikayelerini anlatıyorum”

acidizing

New member
''70'li ve 80'li yıllarda Roma'nın banliyölerinden gerçek hikayelerBir çocuğun gözünden görülen romantik, ham, zor, komik hikayeler.” Adnkronos'un yönetmeni Davide Desario, yakın zamanda yeniden baskısı çıkan 'Storie Bastarde' (Avagliano editore) kitabını böyle tanımlıyor. (zaten tükendi) yeni görünümü ve Francesca Fagnani'nin önsözüyle, Roma'daki Palazzo dell'Informazione'deki ilk ulusal sunum sırasında.

“Televizyonda her zaman büyük polisi veya büyük suçluyu ön planda görürüz, oysa İtalya, biz, normal insanlar arka planda bulanıklaşırız. Bunun yerine odağı tersine çevirmek ve onun hakkında konuşmak istedim. sorunları olan basit insanlara ne olurMoro'nun kaçırılmasından Pasolini cinayetine ve küçük Alfredino Rampi'nin ölümüne kadar İtalya'da yaşananları arka planda bırakarak gündelik hayatın gerçek kahramanlarını anlatıyor.

Desario, Adnkronos Pippo Marra'nın editörü ve CEO'su Angela Antonini'ye teşekkür etti ''çünkü burası onların evi ve beni burada çalışmaya çağırdığın için''. ''İlk zamanların en güzel şeylerinden biri Marra ile tanıştım onun hikayelerinden biriydi – açıkladı – bana yılda en az bir kez Calabria'ya, ülkesine döndüğünü çünkü nereden başladığını hatırlaması gerektiğini söyledi. İçimde her zaman bu şey vardı ve bu kitap da biraz öyle, geriye dönüp başladığımız yeri hatırlama arzusu. Geride bıraktığımız her şeyi, yaptığımız her şeyi gözden geçirip hatırlayarak, belki de gelecek bizi biraz daha az korkutur.”

Kitapta yer alan yirmi yedi öyküden ikisinin Tg5 gazetecisi Costanza Calabrese ve Malcom Pagani tarafından okunduğu sunumda, Piotta ve Federico Zampaglione'nin de jam session'ı vardı. Etkinliğin moderatörlüğünü yapan Giovanni Floris, Storie Bastarde'yi şöyle anlattı: ''Bu kitap, 80'lerde oluşan, hakkında çok az konuşulan bir nesle, 60'ların sonlarında ve 1960'larda doğanlara bir kimlik kazandırıyor. 70'li yılların başı, anormal durumları yaşamanın normalliği, acı ve derin durumları yaşamanın hafifliği ve bugüne kadar edebi yani edebi düzeyde fark edilmeyen bir özelliği var ama tanımam. abartmak istiyorum''

Roma Valisi Lamberto Giannini, “Bu hikayeler çoğumuzun başına gelmiştir” dedi. Bu sayfaları okurken belki de daha önce nasıl olduğunu unuttuğumuzu fark ettim. 1991 yılında Roma polis karakoluna geldiğimde cinayet nedeniyle ölenlerin sayısı yılda 3 binden azdı, şimdi belki de onda bir oranındayız. Dünya çok değişti, farklı ama belki iletişimin artık hızlı olmasından, belki de nüfusun yaşlanmasından dolayı daha büyük bir güvensizlik algısı var. Bugün dolandırıcılık gibi sinsi suçlar yaşlıları da etkiliyor.”

Avagliano Editore'den Andrea Lombardi açıkladı kitabı yeniden basma seçeneği, ilk baskı aslında 2010'dan kalma. “Desario'nun öykülerini sadece 14 yıl sonra yeniden okudum ve bu öykülerin bugün kavrayabildiğim çok daha güçlü bir mesaj taşıdığını fark ettim. Kitapta anlatılan ve İtalya ile İtalya'nın bir kesiti olan sosyallik” dedi. bu bağlamlar aniden ortadan kayboldu. Günümüzün gençleri bu kitabı okuyarak, tartışılan pek çok konu hakkında kendilerini yönlendirebilecek bir pusulaya sahip olabilirler.''.

''Kitapta Ostia var ama orası günümüzde var olan birçok banliyöyü temsil ediyor. O yıllarda Padua'da insanların eroinden öldüğünü hatırlıyorum, merkezin sokaklarında yerde yatan çocukları hatırlıyorum, bu uyuşturucu şu anda var olanlardan çok daha görünür durumdaydı, dedi Eleonora Daniele. gün, onlar gerçekten piç hikayeleri. Vahşi bir hikaye anlatmaya alışkınım ama kitabı okurken umutla karışık bir nostalji, güzel bir romantizm ve aynı zamanda bunu yapma arzusunu da buldum. Umarım herkes okur.”