Prof. Dr. Kızılırmak vefatının 39’uncu yılında Ege’de anıldı

accur

New member
Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Kısmı ile Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak, vefatının 39’uncu yılında Ege’de anıldı. Fen Fakültesinde düzenlenen anma programına EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri Kısım Lideri Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, İzmir Barosu Avukatı Unsur Erol, Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Hasan Ali Kısım, kısım akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Programda Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın hayatı ve gözlemevinin kuruluş sürecinin ele alındığı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynel Tunca tarafınca hazırlanan “Bilimden, Kilime Uzanan Çetin Bir Seyahat Öyküsü” isimli sinema gösterimi sunuldu.

Abdullah Kızılırmak üzere büyük isimlerin anılmasının vefa borcu olduğunu lisana getiren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Hayatta her şeye vakit bulabiliyoruz. Bizi yetiştiren hocalara vefa için her yıl belirli vakit içinderda onları anmak ve bu kültürü tüm fakülteye yaymak epeyce değerli. Atatürk’ün izinde giden ve bilim tarafından büyük bir misyon üstlendiklerini düşündüğüm emektar hocalarımızı bir sefer daha tebrik ediyorum. Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm katılanlara ve bu vefa hissini yaşatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasına iştirakçilere teşekkürlerini sunarak başlayan Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, “Bölümümüzün kurucusu olan Abdullah Kızılırmak, 4 Aralık 1983 tarihinde ortamızdan ayrıldı. Biz onu her sene anıyoruz. Bu sene 39’uncu vefat yıl dönümünde bir daha beraberyiz ve ona şükranlarımızı iletiyoruz. Halkın maddi ve manevi takviyesini alarak Abdullah Kızılırmak’ın kurduğu bu kurumda akademik çalışmalarımızı yürütmekten gurur duyuyoruz. Biz, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Kısmı olarak vefa hissini yaşatmaya uğraş ediyoruz” dedi.

Anma programı kapsamında İzmir Barosu Avukat Prensip Erol, “Türkiye’de hanımın İnsan Hakları” temalı bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı