Ramazan’ın rahmeti Osmangazi ile Balkanlar’a taştı

accur

New member
Ramazan ayında ilçenin 5 farklı noktasında her gün 2 bin 500 şahsa sıcak iftarlık dağıtan Osmangazi Belediyesi, mübarek ayın rahmetini ve manevi havasını Balkanlar’a taşıdı. Ecdad yadigârı topraklarda 14 farklı yerde iftar sofrası kuran Osmangazi Belediyesi, bu bölgede yaşayan soydaşlara Ramazan ayının manevi iklimini doyasıya yaşattı.

11 ayın sultanı Ramazanı-Şerif, pandemi niçiniyle toplu iftarların yapılamadığı iki yılın akabinde Osmangazi’de büyük bir coşku ile idrak ediliyor. Ramazan ayı boyunca toplam 75 bin kişilik iftarlık dağıtımının yanı sıra toplumsal takviye çalışmalarıyla vatandaşların yanında olan Osmangazi Belediyesi, cet yadigârı topraklarda yaşayan soydaşları da unutmadı. Bulgaristan başta olmak üzere Balkanlar’daki müslümanları tıpkı sofrada buluşturan Osmangazi Belediyesi, 14 farklı noktada toplam 10 bin kişilik iftar yemeği verdi. Bulgaristan’ın Şumnu kentinde düzenlenen iftar programına katılan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, soydaşlarla birlikte oruç açtı.

Şumnu Tombul Camii önündeki iftar yemeğine Lider Dündar’ın yanı sıra; Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Burgaz Başkonsolosu Senem Hoş, Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmet, Şumnu Müftüsü Mesut Mehmet, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Lideri Mustafa Karadayı ve milletvekilleri ile birlikte binlerce soydaş katıldı. Lider Dündar, iftar öncesinde tek tek masaları gezerek Bursa halkının selamını soydaşlara iletti.

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayına vedaya hazırlandığımız bu günlerde; ecdat yadigarı topraklarda siz kıymetli kardeşlerimizle birlikte olmaktan ayrıyeten memnunluk duyuyorum” tabirlerini kullandı.

Dündar: “Gönül Coğrafyamızla Muhabbetimizi Güçlendiriyoruz”

Osmangazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla, her vakit tüm kardeşleri kucaklayan ve birleştiren taraf olduklarını vurgulayan Lider Dündar, “Gönüllerin ilahi rahmetle dolduğu, her insanın hayırda yarıştığı, huzur ve kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz bu mübarek ay boyunca Ramazan’ın ruhuna yakışır biçimde yaşamaya çalıştık. Birlik, birliktelik ve kardeşlik hissini Balkanlar’dan Kafkaslar’a ve kentimiz Osmangazi’ye kadar her yerde yaşadık, yaşıyoruz. Yalnızca Bulgaristan’ın 14 farklı yerinde toplam 10 binden çok soydaşımıza, hemşehrimize iftar yemekleri verdik. Bugün de siz değerli kardeşlerimizle Kadir Gecesi’nin manevi ikliminde bu özel gecenin heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle buradan da söz etmek isterim ki; bizler, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kardeşlerimiz ve tüm insanlık içinde selamı yaygınlaştıracak, muhabbetimizi güçlendireceğiz. Her vakit, ebedi ve ezeli kardeşliğimizin üzerine titremeye devam edeceğiz. Bu prensiplerimize sahip çıktığımız sürece, büyük Türkiye olarak güçlenmeye, bir barış ve huzur abidesi olarak yücelmeye devam edeceğiz. Bu kutlu gecenin feyz-i ve rahmetiyle şanlı rabbim, bizleri nasiplenenlerden eylesin, ibadetlerimizi kabul etsin, bizleri sıhhat ve huzurla Bayrama da kavuştursun. bir daha kavuşmak, bir daha buluşmak ümidiyle hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök de yaptığı konuşmada, Balkanlar’ın en hoş camii olarak gördüğü Tombul Camii’nde hoş bir programda bir ortaya geldiklerini belirterek, “Bu camimizi daha evvel ziyaret ettiğimde Kadir Gecesi’ni bu mescitte soydaşlarımızla birlikte idrak etmeyi dilek etmiştim. Osmangazi Belediye Liderimiz Sayın Mustafa Dündar, bu dileğimizi yerine getirdi. Osmangazi’nin bütün imkânlarını seferber ederek, Kadir Gecesi’nde bizleri bu hoş mescitte bir ortaya getirdi. Bu tertipte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karadayı: “Bu Programlar Bizlere Güç Veriyor”

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Lideri Mustafa Karadayı da manalı bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Karadayı, Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’da düzenlediği iftar etkinliklerinin birlik ve birlikteliği güçlendirdiğini, ayrıyeten Ramazan Bayramı daha sonrası öngörülen erken seçimler için Bulgaristan’daki Türk topluluklarına güç birliği sağladığına dikkat çekerek, “bundan evvelki yıl Bulgaristan’da üç seçim geçirdik. Tüm soydaşlarımıza seçimlere iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bulgaristan’ın mevcut siyasi durumunu göze alındığında Ramazan Bayramı daha sonrasında erken seçimlere hazırlık yapmaya başlayalım. Türkiye’deki kardeşlerimize bizleri burada yalnız bırakmadıkları için epey teşekkür ediyorum. Osmangazi Belediye Liderimiz Mustafa Dündar ve grubuna bu hoş program için şükranlarımı sunuyorum. Bu programlar yardımıyla bir ortaya gelmemiz, daima birlikte olmamız, bizlere büyük güç veriyor” sözlerini kullandı.

Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmet de mübarek bir günde hoş bir programda bir ortaya geldiklerini belirterek, “Bulgaristan Türkleri’nin kalbi bu akşam Şumnu’da atıyor. Tombul Camimizin manevi atmosferinde iftar yapmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Bin aydan daha iyi olan Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. Bursa’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Liderimiz Mustafa Dündar başta olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Şumnu Müftüsü Mesut Mehmet ise konuşmasında, “Türkiye’deki kardeşlerimiz her vakit olduğu üzere bu Ramazan ayında da bizleri yalnız bırakmadılar. Bizler için epey hoş iftar ve Kadir Gecesi programı hazırlayan Osmangazi Belediye Liderimiz Mustafa Dündar ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şumnu’da Kadir Gecesi Özel Programı

Şumnu’daki iftar yemeğinin akabinde Osmangazi Belediyesi’nin Tombul Camii’nde düzenlediği Kadir Gecesi özel programı ile mübarek gece idrak edildi. Bursa’dan giden hafız ve imam hatiplerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahiler ile Ramazan’ın maneviyatı doyasıya yaşandı. Enderun yolu kılınan teravih namazının akabinde Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı