Rıdvan Dilmen: Bana sallayanlar benden özür dilesin

semaver

New member
Spor Toto Harika Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Yukatel Kayserispor’u 4-0 yendi.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, deplasmanda Kayserispor’u 4-0 yenen Fenerbahçe’yi kıymetlendirdi.

Dilmen’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Fenerbahçeliler için fazlaca hoş bir gün. Çok rahat kazandı. Maçın başından sonuna kadar epeyce memnunluk duyduğum bir oyun sergiledi Fenerbahçe. Allah çalışanı ödüllendirir. Arda o denli bir dakikada gol attı ki taraflı tarafsız her insanın beğenisini aldı. Talihi ve mükafatı kendiniz yaratırsınız. Bu gol bir ödüldü.”

“3’lü oynamak 5’li oynamak kelamda kolay şeyler değil. Bir oynayacaksın, 2 oynatacaksın, 3 yaşayacaksın, 4 rakibi de düşüneceksin lakin bizim ülkemizde süslü laflarla birtakım şeyler zorlaştırılıyor. Ben Ali Beyin kendi dünyasında ‘Ben nasıl müsade ettim bu kuvvetli takımın bu kadar kopmasına?’ diyordur. Vitor Pereira bu sistemle oynasaydı epey farklı bir skor alacağını düşünmüyorum. Şampiyonluk yarışından da bu kadar çabuk kopmazdı. Fenerbahçe’nin takımı Trabzonspor ayarında bir takımı olduğunu düşünüyorum.

İsmail hocaya fedakarlık yaptı falan diyorlar. Fenerbahçe çağırıyorsa fedakarlık yoktur lakin Fenerbahçe kadrosu konsantrasyonu düşük ve şampiyonluktan kopmuş bir ekipti İsmail hoca geldiğinde. Trabzonspor maçında Fenerbahçe 1-0 geride ve 10 kişi kalmış. Bütün stat ‘Arda’ diyor. Hoca, ‘Alsam mı, almasam mı?’ derken 1-1 oldu ve alamadı. Yanlış mı yaptı? Hayır. Yanlış yapmadı. Bu maç birinci 11 oynatmayarak yanlış mı yaptı? Hayır yapmadı. Kupa olsaydı birinci 11 başlardı. Siz Şampiyonlar Ligi ön elemesi için çaba ediyorsunuz. Önümüzdeki hafta nasıl Galatasaray maçında 11 başlatacaksınız Arda’yı?”

“Hedeften uzaklaşan büyük kadroların gayeleri farklıdır. Bu ekibin artık bir amacı vardı. Üst üste maç kazanınca oyuncu performansları arttı. Fenerbahçe 4-2-3-1 oynar öteki sistemle oyanamaz. 3’lü oynadığınızda olmaz. Fenerbahçe kalesinde Kayserispor’un konumu yok. Fenerbahçe artık oyunu dar alanda oynamaya başladı. Ben bir tek şunu eleştiririm, tahminen Pelkas, Rossi’nin yerine oynayabilirdi fakat o da futbolcu zenginliğinden. Serdar Dursun fazlaca faydalı oynadı. Koşuları ve hamle presi fazlaca âlâ. Jardel üslubu karakter gösteren bir oyuncu.”

“Ali Beyefendi ‘Hocam biri bu 4’lü sistemle oynayın diyor bir deneyelim’ demeliydi Pereira’ya. Güle oynaya değil, önemli oynayarak geliyor Fenerbahçe. Attila Karaoğlan’ı beğenmiyorum olağanda ancak bu maç beğendim. Ali Beyefendi de dahil bana sallayanlar benden özür dilesin. Fenerbahçe’nin takımı uygun bir takımdı yalnızca yanlış oynatılıyordu. Futbol sıradan oynanır. Pereira sıkıntı olanı tercih etti. 3’lü savunmayla Trabzonspor’a karşı 10 kişi oynasaydı 4’lük olurdu.”