Rıdvan Dilmen’den Ümraniyespor – Galatasaray maçı için olay yorum: Kim bulduysa lanetliyorum

semaver

New member
Spor Toto Harika Lig’in 3. haftasında Galatasaray, deplasmanda HangiKredi Ümraniyespor ile karşılaştı. Çaba Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona ererken maçtaki tek gol Bafetimbi Gomis’ten geldi.

Rıdvan Dilmen, HangiKredi Ümraniyespor – Galatasaray maçının akabinde değerlendirmelerde bulundu.

“BÖYLE OYNARSANIZ YERSİNİZ”

İki grubun da defanstan pasla çıkarken kusurlar yaptığını belirten Dilmen, “Bu defanstan pasla çıkma işini kim bulduysa lanetliyorum onu sahiden. daha sonra maçtan bitince ‘Bireysel yanlıştan gol yedik!’ diyorsunuz. bu biçimde oynarsanız yersiniz aslına bakarsan” sözlerini kullandı.

Dilmen “İlk yarıyı kaybetmeyenler bir şey kaybetmedi. Vasat bir maçtı. Ferdî yanlıştan gol yedik diyorlar lakin bu biçimde oynarsan olağan olarak yersin. Ferdî yanılgıdan çıkmaya çalışırken gol yedirme riski var. Galatasaray kendi alanında stoper ve kalecilerin pas yaptığı diğer bir grup yok. Korner ya da duran toptan gol olabilir. Akan oyun yok. Yunus bir usta ayak. Kerem’in iş bitiriciliği var. Hakem için kolay bir maçtı. Ali Şansalan’ın konuşulanlar aklına girmiş. Sarı karttan dolayı bir durumu göstermedi. Seminerde yönlenmemeleri lazım. Galatasaray’ın üzerine meyyit toprağı serpilmiş. Güya şampiyonluktan kopulmuş fizikî bir düşüş var. Dilek yok güya dönem sonu mental yorgunluk var. Ümraniyespor Galatasaray’a göre daha oturaklı bir grup. Kaybetseler sürpriz olmaz. Savunmayı çıkaramıyor Galatasaray kontraya yakalanmıyor. Yanılgıyı kıymetlendiren kazanır” dedi.

Dilmen, Galatasaray’ın yeni transferi Mertens için ise şu sözleri kullandı:

“Galatasaray’da Mertens’in girişi pas artışını ve orta saha tesirini arttırdı. Mertens grubu aldı yarı alana taşıdı. Yunus Akgün’ün yıldız üzere dönmesi kıymetli ancak Galatasaray’ın deneyimini alması lazım. Vazgeçilmez olacaktır. Kerem değişikliğini gerçek bulmadım. Oyuncunun başı karışıyor olabilir Kerem’in. Savunması daha ülkü değil.”