Roma'da Benim nesillerim', Giancarlo Soldi'nin yeraltı kültürü

acidizing

New member
Giancarlo Soldi koleksiyonundan ABD, Fransa ve Birleşik Krallık arasındaki yeraltı kültürü 'Benim nesillerim' sergisi, 19 Kasım Salı günü saat 18.30'dan 21.00'e kadar Roma'daki Studio Stefania Miscetti'de açılacak (via delle Mantellate 14) .

'Benim Nesillerim', 1944 ile 1976 yılları arasında üretilmiş, yönetmen, yapımcı, yazar ve senarist Giancarlo Soldi'nin eklektik koleksiyonundan gelen geniş ve çeşitli tanıklıklardan oluşan bir seçki sunuyor. Sergi, görüntüler, kelimeler, sesler ve videolardan oluşan bir yolculuk aracılığıyla, beat kuşağına özel önem vererek, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa arasındaki altmışlı ve yetmişli yılların karşı kültürünün benzeri görülmemiş bir kesitini sunuyor. hareketten psychedelia'ya, yeraltı fenomenlerinden Fransız Mayıs'ına kadar.

Girişimin öncüleri Soldi'nin sakladığı 'buluntular' arasında, İtalyan yayıncılar tarafından reddedilen, beat kuşağının kırk negatifinin yer aldığı, bazıları yayınlanmamış bir kitabın kuklası; Beat Scene ve City Light Journal gibi beat kuşağı dergileri; Berkeley Tribe, The Other, Helix gibi Amerikan yeraltı dergileri; Oz ve It gibi İngiliz psychedelic dergileri ve ilgili posterler; San Francisco'daki Fillmore East'ten fotoğraflar, el ilanları ve posterler; Mayıs 68'den Paris'teki posterler, ikonik fotoğraflar, el ilanları ve dergiler; Woodstock'tan Katmandu'ya kadar Time, Rolling Stone, Life, Observer, Telegraph'tan posterler, fotoğraflar ve özel ürünler; San Francisco yeraltı çizgi romanları.

(Adnkronos) – “Annamaria Gandini beni aradığında şöyle dedi: 'Hâlâ sana vermem gereken bir şey var. Başka bir kutu buldum, Giovanni üstüne adını yazdı. Beat Kuşağı'ndan bir şey mi arıyordun? Orada! – Soldi hikayemi şöyle açıklıyor: Bu ilgi ben farkına varmadan zamanla arttı çünkü çizgi roman baskın düşünceydi.”

“Hâlâ reşit olmadığım bir yaşta, yetmişli yılların başlarında Londra'da yeraltı yazı işleri ofislerinde dolaştım, 'It', 'Oz', 'Frendz' ve birkaç kuruş karşılığında eski sayıları satın aldım ve kendimi bunu Ben de yıllar boyunca bu tutkuyu her zaman geliştirdim; fotoğraflar, dergiler, el ilanları, posterler, fanzinler -Soldi ayrıca şöyle açıklıyor: Çizgi romanlar ana koleksiyondu ve karşı kültür eserleri benim koleksiyonumda gömülü, düzensiz kalma riskiyle karşı karşıyaydı. kitaplıklar, ancak “miraslar” devam etti. Böylece, yaklaşık on yıl önce bir karar verdim: ne pahasına olursa olsun, bu “Arşiv” i kurtarmak, enerjimi bu “buluntuları”, bu “zavallı Film Makalelerini” kurtarmak için kullanmak. Arşiv dosyaları, dinlediğimde kasetler, dokunduğumda beni heyecanlandıran dergiler ve her bir nesnenin içerdiği tüm bağlantıları, tüm hikayeleri düşünmekten mutlu oluyorum”.

“Bu tür materyalleri, özel Super 8 filmlerini, fotoğraflarını, dergilerini, yazılı yazışmalarını, hazırlık çizimlerini, eşsiz orijinallerini saklamanın beklenmedik bir hediye olduğunun farkındayım. Bana verilen, kabul ettiğim ve çalışmamla denemeye çalıştığım bir şeydi. kelimeler, sesler ve görüntüler ruhun mekanlarıdır ve toplamak, incelemek, korumak benim için “koleksiyoncu” olarak doğamın beni yapmaktan alıkoyduğu ölümcül bir çekim biçimiydi. gebe kalmak: unutulmak” diye bitiriyor.