“Romanımdan bir film mi? Bana haklar sordular, göreceğiz”

acidizing

New member
“Kurgudaki ilk romanımdan çekilen bir film mi? Birisi bana sordu, ama daha fazlasını söyleyemem. İstiyorum, göreceğiz”. Adnkronos'a açıklamak için Gino Castaldo, en çok sevilen İtalyan müzik eleştirmenlerinden biri son zamanlarda 'Yüzyılın Çocuğu veya Kayıp Devrim' (Harpercollins Italy) ile kurguda ilk çıkış yaptı. Castaldo, Www.adnkronos.com web sitesinde ve Adnkronos YouTube kanalında tam versiyonda bulunan Adnkronos Vodcast'in yeni bölümünün konuğu oldu. “Ben yazarken en azından niyetimde değildi, ama aslında bir film, bu yüzden evet, yapılırsa güzel olurdu.” Roman, birçok otobiyografik fikri ileAltmışlı ve yetmişli yıllarda tam olarak yaşayan kahraman Luigi figürü aracılığıyla gelişen tüm bir nesile anlatıyor.

Andrea Pazienza'dan Antoni'ye, doğrudan kahraman tarafından bilinen Lucio Dalla'ya kadar o yılların birçok olağanüstü karakteri. Arka planda, hayaller, yanılsamalar, kahramanların dünyasını değiştirme arzusu ve elbette – o yılların harika müziği. “Bu çağda kurgudaki çıkışla yeni gelen olarak heyecan duyuyorum” diye açıklıyor Castaldo, bu romanla birlikte sunulan 81 başlık arasında Cadı Ödülü 2025. “İnanılmaz, çıkış için benim için sansasyonel görünüyor, beni muazzam bir zevk yapıyor” diyor. Kitap “çocuklarıma yazmak istediğim bir mektup olarak doğdu. Onlara bir çağ söyleme arzusu, babalarının nasıl yaşadığını biliyorlardı. Ben nesillerimi anlatmaya çalıştım, ama özette değil – müzikal eleştirmenleri söylüyor – ama dünyayı gerçekten değiştirmeyi hayal ettiğini bildikleri için, büyük bir yanılsama olduğunu ama aynı zamanda harika bir dönemdi.

Birçok radyo programının iyi bilinen bir şefi olan Castaldo, bir süredir Giorgia Cardinaletti ile değişen Ema Stockholma ile yol açan RAI Radio2'de 'Back2back' ile uğraşıyor. “Radyo kriz bilmiyor çünkü mükemmel bir araç” diyor. Ancak 74 yaşındaki volkanik volkanik profesyonel girişimler burada durmuyor. Adnkronos'a, “Roma'daki Roma'daki Oditoryum Parco Della Musica'da bir gün organize etmem gerekiyor, tüm Beatles işini dinlemeye adanmış, kronolojik sırayla, baştan sona kesintisiz. Hesaplamayı yaptım, yaklaşık sekiz buçuk saat olmalı.” Bir gün “müziği gerçekten sevenler için: bir süre bile orada kalabilir, varlıktaki diğer hayranlarla yüzleşmek, dinlemek, ayrılmak, geri gelmek”. Hayal ettiğiniz müzikle tam olarak gelenlerin bir girişimi ve umut, herkese – tekrar – hayal etmeyi öğretmenizdir.