Ruhların Balıkçıları”, Codacons tarafından desteklenen sergi takvimi

acidizing

New member
“Kendime ‘insani değerin’ nereye gittiğini sordum ve bir gün, insanlık açısından büyük olduğu kadar küçük olan o adada, tam da onu aramak için gitmem gereken yer olan Lampedusa’yı düşündüm.” Fotoğrafçı Tiziana Luxardo bunu, bugün Roma’daki Santa Maria sopra Minerva Bazilikası’nda düzenlenen ve sergiye 15 Aralık’a kadar ev sahipliği yapacak olan “Lampedusa – Ruh Balıkçıları”, gezici fotoğraf sergisi ve yeni sosyal takvim Codacons 2024’ün sunumunda söyledi. 2023 (zaman 11 – 13) Fotoğrafçı ve Codacons arasındaki kardeşlik bu yıl da pekişiyor, çünkü yıllardır görsel sanatlar aracılığıyla kadına yönelik şiddet, çalışma kamplarında sömürü gibi acıları ifade eden sosyal kampanyaları destekliyorlar. zorbalık ve kumar bağımlılığı.

“Adanın ruhunu ve balıkçılarını” anlatan 2 metre x 1,40 ölçülerinde 12 fotoğraf – diye açıkladı Luxardo, İtalya’da ve yurt dışında tanınan ve takdir edilen bir fotoğrafçı, yıllardır güçlü sosyal mesajlarla bağlantılı profesyonel bir seçim yapan kendini adamış bir kadın girişimci “Fotoğraf çekmeden önce adanın atmosferini bozmamak, halkının, özellikle de balıkçılarının ruhunu koklamak için, titiz ama misafirperver bir tavırla, “Kimse Kalmaz” sloganıyla adanın etrafında parmak uçlarımda dolaştım. Denizde” ve buranın gerçek özü budur. Çoğu zaman bir çekimin büyüsünü elde etmek için kendi inancınızı ve maneviyatınızı kullanmanız gerekir ve görüntülerde adanın ve balıkçılarının ruhunu anlatmak istedim. Çıkarmalar ve sıcak noktalar hakkında rapor vermeyin. Lampedusa, garip bir şekilde hiç karşılaşamayan turist çıkarmaları ve göçmen çıkarmalarının çelişkili çekiciliğine sahip, zamansız bir adadır.” Bu etkinlikte, 12 yeni sanatçının tema üzerine çalışmaları da sergileniyor.

Moderatörlüğünü Codacons başkanlık koleji üyesi Marco Ramadori’nin yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak Codacons’un kurucusu ve Başkanı Carlo Rienzi şunları vurguladı: “Codacons bu sergi ve takvim projesini vatandaşlar ve kurumlar arasında farkındalık yaratmak amacıyla oluşturdu. Bir yandan kendi ülkelerindeki Afrikalı nüfusa destek ve yardım sağlamayı, tarım alanında iş olanakları yaratmayı amaçlayan projeler başlatmayı, diğer yandan da göç konusunun etkili bir şekilde yürütülmesi için ortak ve katılımcı bir yol oluşturmayı amaçlıyoruz. Lampedusa Belediye Başkanı Filippo Mannino şunları vurguladı: “Benim topraklarım, muhtemelen kaçınılmaz ölüme mahkum olan birçok çocuğa, erkeğe ve kadına ikinci bir yaşam şansı verdi ve bu salda kurtuluşu denizin ortasında buldular.Denizci olmak, denizin ortasında olmak Brüksel’de oturma odasında oturmak gibi değil: El sallayan, boğulan, senden yardım isteyen biri varsa, sen de yardım et. onlara sonuna kadar yardım etmeliyiz” ve yine Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Göç ve Entegrasyon Politikaları Genel Müdürü Stefania Congia, Lampedusa Hastane Kampı Müdürü Luigi Baggi, Torino Vali Yardımcısı Laura Cassio, Don Mattia Ferrari, Mediterranea Saving Humans’ın papazı.

Ayrıca toplantıda, projenin uygulamasını takip eden Liman Başkanlığı Kolordu Genel Komutanlığı Muhabere Dairesi Komutanı Donato Zito’nun da katılımıyla ilk belgesel olan “Acil Durum Denizi” fragmanı gösterildi. Rai Documentari için Storm srl tarafından üretilen, Veronica D’Agostino tarafından yazılan ve Simone di Maria tarafından yönetilen, göçmen acil durumuyla bağlantılı denizde kurtarma konusunu ele alan İtalyan Sahil Güvenliği hakkında. Ayrıca daha iyi yaşam koşulları arayışıyla İtalya’ya seyahat etme deneyimini yaşayan Nijeryalı göçmen Mary Odiase’nin değerli tanıklığı da paylaşıldı.