sahnede dans ve düzyazının birleşimi

acidizing

New member
'Sipario Strappato' Kültür Derneği, tango dünyasını düzyazıyla ustaca harmanlayan, duygular ve anlatım arasında bir denge yaratan 'Vertigo tango'yu Roma'da sunuyor. 'Faitango'nun himayesine giren 'Vertigo Tango'da dans, olay örgüsünün gelişimiyle kahramanların duygularını iç içe geçiren bir araca dönüşüyor. Arjantinli yazar Luís Suarez, Buenos Aires'in düşündürücü atmosferinde, kesin bir zamansal referans olmaksızın, karısı Inés'in trajik kaybı nedeniyle sanatsal ve zihinsel bir kriz yaşar.

Kayınbiraderi Anita, merhum eşinin kız kardeşi ve yayıncı arkadaşı Pascal, iç huzurunu bulmasına yardım etmeye çalışsa bile, hiçbir zaman dinmeyen acı, romanını tamamlamasına engel olur. Anlatım sırasında Luís Suarez'in iki hayali karakterin hayalleri tarafından işkence gördüğünü keşfederiz: Malena ve María. Önceki romanlarında gerçek olmayan ama onun yarattığı karakterler olan iki kadın, onun değişken ve çalkantılı duygularını yansıtıp yorumluyor. Aslında kahraman, kendisini hem kadın cinsiyetine karşı karşı konulmaz bir tutkuyla hem de karısının ölümü nedeniyle sürekli bir öfke duygusuyla karşı karşıya ve aynı zamanda acı çekerken buluyor.

Soyut iki boyutlu bir senaryoda oyuncular ve dansçılar izleyiciyi evlere ve milongalara taşıyarak dinamik ve ilgi çekici bir aksiyona hayat veriyor. Anlatı, tüm çalışmayı etkili bir şekilde güçlendiren, dans edilen ve söylenen tangonun notaları ve şehvetli hareketleri arasında gidip geliyor. Şaşırtıcı bir noir sonuyla bu gösteri, izleyicide yoğun duygular uyandırmayı, tangonun büyüleyici dünyasına karşı derin bir ilgi ve zevk uyandırmayı vaat ediyor. Gabriele Principato Trosso, Stefania Ninetti, Maria Lucrezia Federico, Giampietro Labanca, Rita Brugnoli, Vito Santarsieri, Immacolata Scognamiglio, Emanuela Gamberini'nin yer aldığı filmin metni ve yönetmenliği Germana Piantone'ye, sanat yönetmenliği ise Giampiero Labanca'ya ait. Sosyal medya ve yönetmen yardımcısı: Stefania Ninetti. Gösteri 7-10 Kasım tarihleri arasında Roma'da Petrolini Tiyatrosu'nda (Sala Petrolini) gerçekleşecek.