Salomon Cappadocia Ultra-Trail 15-16 Ekim 2022 Run in Cappadocia

accur

New member
Sekizinci kere düzenlenecek olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, Kapadokya’nın büyülü atmosferinde binlerce koşucuyu ağırlamaya hazırlanıyor.

Kapadokya’nın, hayalle gerçeğin buluştuğu eşsiz coğrafyasında şenlik havasında unutulmaz bir koşu tecrübesi sunan Salomon Cappadocia Ultra-Trail® yarışı, 15-16 Ekim tarihleri içinde düzenlenecek. olağanüstü doğal hoşlukları ve tartışmasız tarihi ile UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’yı bir uçtan öbür uca yüksek platolar ve vadilerden koşarak geçen uzun ara patika koşusu olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu yıl 65 ülkeden yaklaşık 3.000 atlete mesken sahipliği yapacak. İştirakçilerin yüzde 55’i, yabancı koşuculardan oluşacak.

Deneyimli takımı ile turizm ve sportif tertiplerde dünya çapında bir hayli unsur imza atan Argeus Travel & Events tarafınca Türkiye’deki en geniş iştirakli patika koşusu olarak 2014 yılından bu yana düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu yıl da patika koşularının dünya markası Salomon’un isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Canon, Corendon, Diana Travel, markaları bu yıl da Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’e co-sponsor olarak dayanak olurken, akıllı saat markası Garmin, birinci sefer co-sponsorlar içinde yer alacak. Züber, PT Academy, Salcano, View Sonic, Dinler Küme ve Elai Cappadocia markaları da Salomon Cappadocia Ultra Trail®’e sponsorluk dayanağı verecek. Aktifliğin toplumsal sorumluluk iştirakini geçtiğimiz yıl olduğu üzere Adım Adım üstlenecek.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ile T.C. Kültür Bakanlığı-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuvvetli dayanakları ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in yanında yer alacak.

Patika koşusunun dünyaca ünlü şampiyon atletlerinin her yıl ülkemize ve Kapadokya’ya gelmesini sağlayan tertip, 2022 yılında da seçkin atletlere mesken sahipliği yapacak

Dünyada ve Türkiye’de patika koşuları içinde üst seviye yarış tecrübesi ile fark yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, üç farklı parkuru ve yepisyeni kadro oyunları ile Kapadokya’nın eşsiz tabiatında, tarihin ortasında koşmanın heyecanını yaşatacak. Bütün hoşluğu ile Kapadokya’yı koşmak için yüksek platolar ve vadilerden geçen eşsiz bir Ultra-Trail® yarışı olan 119 km’lik Salomon Cappadocia Ultra-Trail®-CUT 119, bir kere daha tertibin ana yarışı olacak. İştirakçiler, doğal hisarları, peribacaları ile dolu vadileri ve yere hakim yüksek zirveleri ile Kapadokya’nın kalbini görme fırsatı sunan 63 km’lik Salomon Cappadocia Medium Trail-CMT 63 etabını koşacak. Atletler ayrıyeten, Ortahisar ve bakılırsame’den geçerek goreme Ulusal Parkı’nın en hoş vadilerini keşfetme imkânı sunan 38 km’lik Salomon Cappadocia Short Trail-CST 38 ile Kapadokya’nın eşsiz görünümleri eşliğinde tutkularının peşinden koşacak. Koşu severler ve Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’e katılan yakınlarını takip etmek isteyen izleyiciler, Salomon Cappadocia Ultra-Trail® canlı yayınını youtube.com/cappadociaultratrail adresinden izleyebilecek.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu yıl birincilere imza atacak: Koşu grubuyla bayrak yarışı, sıhhat çalışanlarına ve düzgünlük peşinde koşanlara indirim olanağı…

Geçtiğimiz yıl 38 ve 63 km’lik parkurlarda bayrak yarışı formatında yapılan grup yarışı Cappadocia Team Games, bu yıl üç parkur için de uygulanacak. Cappadocia Team Games CUT 119, 2 kişilik ekip olarak; Cappadocia Team Games CMT 63, en az 2’si bayan 6 kişilik ekip olarak; Cappadocia Team Games CST 38 ise asgarî 1’i bayan 3 kişilik kadro olarak koşulacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail® parkurlarında koşan tüm sıhhat çalışanlarına yüzde 50 indirimli kayıt imkânı sunulurken, Adım Adım ile yeterlilik peşinde koşanlara Salomon Cappadocia Ultra-Trail® kayıtlarında yüzde 10 indirim yapılacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 2022 yılında da Adım Adım iş birliğinde STK’lar için bağış toplanmasını sağlayacak

Katılımcılara sunduğu eşsiz yarış tecrübesiyle memleketler arası ultra-trail (patika koşusu) dünyasında epey saygın bir yere sahip olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 2021 yılında Adım Adım iş birliği ile STK’ların toplumsal bedel yaratan projeleri için 190.697 TL fiyatında kaynak yaratılmasını sağladı.

Kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak gayesiyle kurulan Adım Adım ile 2021 yılında birinci kere iş birliği yapan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in bu muvaffakiyetinde, 90 istekli koşucu ve 1.165 bağışçının katkıları ile 62 canlının hayatının güzelleşmesine yönelik adımlar atılmış oldu. Salomon Cappadocia Ultra-Trail® için oluşturulan bağış kampanyalarında en çok dayanak alan 5 STK; Çağdaş hayatı Destekleme Derneği, AKUT, İzmir Hasta Çocuk Meskenleri Derneği, Türk Eğitim Derneği, Bayan Emeğini Kıymetlendirme Vakfı oldu. Adım Adım ile hayata geçirdiği iş birliğiyle fark yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu biçimdece bir epeyce spor tertibi için örnek oluşturdu.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail® ayrıyeten kayıt gelirlerini Türkiye Atletizm Vakfı’nın “Genç Atletlere Dayanak Programı”na bağışlayarak Türk atletizminin geleceğine takviye oluyor.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 2022 yılında da Adım Adım ile bir arada STK’ların toplumsal bedel yaratan projeleri için kaynak üretmeye devam edecek. Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2022’nin, Adım Adım ile oluşturulacak STK proje ve kampanyaları adimadim sayfasından takip edilebilecek.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’den spor turizmine destek

Salomon Cappadocia Ultra-Trail® koşucularının neredeyse tamamı Kapadokya bölgesi haricinden geliyor ve bir hafta müddetince epey ağır bir turizm hareketliliği sağlıyor. Kapadokya’da konaklamadan yeme-içme kesimine, balon şirketlerinden bölge esnafına heyecanla beklenen tertip, Ürgüp ve etraf bölgeler için yaklaşık 25 milyon TL’lik ekonomik katkı üretecek.

EXPO alanı, açılış yemeği ve yan etkinlikler şenlik coşkusu yaşatacak

Ürgüp merkezinde kurulan Salomon Cappadocia Ultra-Trail® EXPO alanı, 13 Ekim Perşembe gününden 16 Ekim Pazar gününe kadar tertibin buluşma noktası ve yarışın merkezi olarak dört gün boyunca 24 saat yaşayacak. EXPO alanı koşuculara dinlenme, masaj, alışveriş imkânı sağlarken yan etkinliklerle lokal ilgiyi de canlı tutacak. 14 Ekim akşamı 3.000 koşucu, medya ve davetliler, Ürgüp’te Peri Bacaları eşliğinde açılış yemeğinde buluşacak.

Heyecanın başladığı maksatların gerçekleştiği nokta: Start ve Finiş

Koşu heyecanının tepe yaptığı iki nokta olan Start ve Finiş, Ürgüp’ün en işlek yerinde gün uzunluğu iştirakçileri ağırlayacak. CUT, CMT ve Team CUT ve CMT yarışları için günün birinci ışıklarıyla başlayan start heyecanı CST ve Team CST startları ile devam edecek, Salomon Cappadocia Ultra-Trail® koşularını tamamlama hayalini gerçekleştiren koşucuların finişe ulaşmasıyla hareketlenecek.

Kapadokya Çocuk Koşusu: Dünya Şampiyonları ile koşu deneyimi

Organizasyonu taçlarından son gün aktifliği, ödül merasimi öncesinde yapılacak. Kapadokya Çocuk Koşusu’nda, çocuklar dünya şampiyonları ile koşu tecrübesi yaşatacak. 16 Ekim Pazar sabahı yapılacak Kapadokya Çocuk Koşusu’na, Kapadokya bölgesinde yer alan ilköğretim öğrencileri katılacak. Minik sportmenler, kendileri için tasarlanmış özel tişörtlerle koşacak.

24 saat süren yarışta, 400’ün üzerinde bakılırsavli ve istekli bakılırsav alıyor

Yarışların 24 saat üzere uzun bir vakit diliminde, gece-gündüz ve birtakım kimi güçlü hava şartlarında yapılması niçiniyle büyük bir operasyon gerektiren tertipte 400’ün üzerinde bakılırsavli ve istekli yer alacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, peri bacalarının içinde ve Kapadokya’nın büyülü atmosferinde bir daha eşsiz bir yarış tecrübesi yaşatacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı