Sanat eleştirmeni Luca Beatrice öldü: 63 yaşındaydı

acidizing

New member
Luca Beatrice bugün, 21 Ocak, yaşında öldü 63 yaşında. Sanat eleştirmeni ve İtalyan kültür sahnesinin önde gelen ismi, bir hastalığa yakalanmış ve günlerce Torino hastanesinde yatmıştı.

Haber, Facebook'ta yazan kardeşi Giulio tarafından sosyal medyada duyuruldu: “İki kardeş, iki arkadaş değildir. Onlar aynı ağacın dallarıdır, yıllar geçtikçe farklılaşabilir… ama bağları sonsuz olacaktır. Hoşçakal Luca, Güvenli bir yolculuk dilerim.” Torino Okuyucular Kulübü'nün eski başkanı ve Roma Dört Yıllık 2025'in şu anki başkanı olan Beatrice, bir hastalığın ardından Torino'da hastaneye kaldırıldı.

“Bilgisiyle sanatçı yetiştiren, İtalyan ve uluslararası kültürün öncüsü bir arkadaşımızın vefatının yasını tutuyoruz. Küratör, eleştirmen ve öğretmen Luca, her rolde kamusal rekabetin hizmetinde bir entelektüel ve polemikçi olarak mesleğini en iyi şekilde ifade etti. Başkanlığını yaptığı Roma Dört Yılı, onun parlak kariyerinin doruk noktasını temsil ediyor. Ölümünün neden olduğu acı tarif edilemez. Kültür Bakanı Alessandro Giuli.

Oda Kültür Komisyonu Başkanı, Federico Mollicone şöyle ilan etti: “Sanat dünyası, tutkulu ve kurallara uymayan bir eleştirmeni ve Brecht'in yazdığı gibi, insanlar kategorisinde 'vazgeçilmez bir kişiyi' kaybetti. Bir arkadaşımı kaybettim. Tanrı aşkına, Luca”.

Torino belediye başkanı bile Stefano Lo Russo ailenin acısına katılıyor: “Luca Beatrice'in vefatıyla, Torino ve İtalyan kültür sahnesinin büyük bir animatörünü, derin düşünme, açık ve sadık tartışma yeteneğine sahip çok keskin bir zekayı zamanından önce kaybettik. Bu acı anında ailesine başsağlığı diliyorum.” VE Rosanna PurchiaTorino Şehri Kültür Meclisi Üyesi şunları ekliyor: “Luca Beatrice'in yıllar boyunca Torino'daki kurumlarda üstlendiği birçok roldeki çalışmasını, yeterliliğini ve yeteneklerini tanıyorum ve takdir ediyorum. Burada, Torino'da onun dostluğunu, açık sözlülüğünü, her zaman coşku dolu parlak tartışmalar yapabilme yeteneğini keşfetme fırsatım oldu. Onu çok özleyeceğiz.”

Beatrice'i de anıyorum Angelo MelloneRai's Day Time Entertainment'ın direktörü: “Arkadaşım, kardeşim, söyleyecek sözüm yok. Gerçekten sözüm yok”, sosyal medyadaki mesaj. “Böylece aniden, yaramaz bir kötü çocuk olarak, şakalarla zaman kaybetmek istemeyen bir motorcu olarak gittin. Kim bilir, şimdi neredesin, sanattaki o mükemmelliğe hayran olabilecek misin? Bütün hayatın boyunca kovaladık ve bundan bahsettik, bize bir yelken kanadın veya bir hava şiirinin tepesinden bakabilirsin, kalbim” diye bitiriyor.